ADO stelt belangrijke overwinning op Telstar veilig in Haags Kwartiertje

Asante, Thomas en Hall vieren de gelijkmaker van de Fransman
Asante, Thomas en Hall vieren de gelijkmaker van de Fransman © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in een belangrijke wedstrijd voor een plek in de nacompetitie gewonnen van concurrent Telstar. In de tweede helft repareerde ADO de vroeg opgedane achterstand via Titouan Thomas. Vervolgens bepaalden Thomas Verheydt en Xander Severina in het Haags Kwartiertje de eindstand op 3-1.
Het was ADO dat in de openingsfase van de wedstrijd als eerst van zich liet horen. Joël Zwarts nam het doel van Ronald Koeman jr. onder vuur, maar echt gevaarlijk kon je de inzet niet noemen. De Hagenaren speelden een groot deel van de openingsfase met een man minder, omdat spits Thomas Verheydt bijna tien minuten langs de kant stond met een bloedneus.
Eén van de weinige lichtpuntjes voor ADO in de eerste helft was de kans voor Joey Sleegers. De aanvaller werd door de opstomende Zwarts bediend, maar verzuimde af te drukken. Dat is precies wat Telstar twee minuten later wél deed. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot David Min de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In het restant van een teleurstellende eerste helft kwam Verheydt nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd onschadelijk gemaakt door Koeman jr.

Snel langszij

Het elftal van Dick Advocaat kwam goed de kleedkamer uit en kwam al snel langszij. Na vier minuten schoot Titouan Thomas op schitterende wijze de 1-1 binnen vanuit een vrije trap. In de eerstvolgende aanval werd ADO opnieuw gevaarlijk via Zwarts. Zijn voorbereidende werk was fraai, maar de aanvaller raakte het aluminium. Telstar had moeite om gevaarlijk voor het Haagse doel te komen.
De twintig minuten daarna waren bijna slaapverwekkend, maar in het Haags Kwartiertje ging ADO los. Invaller Xander Severina werd tien minuten voor tijd neergehaald door Koeman jr. en versierde daarmee een strafschop voor de ploeg van Advocaat. Verheydt benutte deze: 2-1. Nog geen twee minuten later gooide Severina zelf de wedstrijd in het slot, door de 3-1 binnen te werken na een inschattingsfout van Thomas Oude Kotte.

Gat van vier punten

Het heeft even geduurd, maar het Haags Kwartiertje heeft weer van zich laten horen. ADO pakt met de overwinning op Telstar belangrijke punten in de zoektocht naar een plek in de nacompetitie. Het gat naar de achtste plek staat daardoor voorlopig op vier punten. Die plek zou ADO uiteindelijk naar de play-offs brengen.
ADO Den Haag - Telstar: 3-1 (0-1)
  • 0-1 David Min
  • 1-1 Titouan Thomas
  • 2-1 Thomas Verheydt
  • 3-1 Xander Severina
Opstelling ADO Den Haag: Stevens, Hall, Asante, Kemper, Rodriguez, Thomas, Komljenovic, Kishna (89. Breinburg), Sleegers (63. Severina), Zwarts, Verheydt (90. Bilate)
Opstelling Telstar: Koeman, Apau, Aktas (82. Boussakou), Plet (82. Smit), Overtoom (82. Liesdek), Kruiver (82. Soares), Min, Najah, Oude Kotte, Mulder (46. Blackson), Turfkruier
Gele kaarten: Severina (ADO Den Haag), Mulder, Apau, Koeman jr (Telstar)