Voormalig ADO-aanvaller Joeri Petrov (48) overleden

Voormalig ADO-aanvaller Joeri Petrov in 2017
Voormalig ADO-aanvaller Joeri Petrov in 2017 © ANP
DEN HAAG - Voormalig profvoetballer Joeri Petrov is zaterdag op 48-jarige leeftijd overleden. De oud-aanvaller speelde in het seizoen 2001/02 een jaar op huurbasis voor ADO Den Haag.
Petrov werd in Oekraïne geboren, maar kwam in 1994 al naar Nederland. Hij speelde voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, FC Twente, weer RKC, ADO Den Haag en FC Volendam. Tijdens zijn actieve spelerscarrière kampte Petrov met een alcoholverslaving, die hem ook in de rest van zijn leven zou blijven achtervolgen. Zijn alcoholmisbruik kwam hem in 1997 op ontslag bij FC Twente te staan.
Voor ADO kwam de technische aanvaller tot vijf doelpunten in 32 wedstrijden in het seizoen 2001/02. In 2008 zette Petrov een punt achter zijn loopbaan, maar bleef hij in Nederland wonen. Zaterdag overleed hij in een hospice. In een persbericht omschrijft ADO Den Haag de voormalig linksbuiten als 'sympathiek en onnavolgbaar, op het veld en vooral daarbuiten'.

Statement ADO Den Haag

De Haagse club schrijft dat Petrov 'ondanks veel begrip, geduld en begeleiding' zijn zwakheden niet wist in te tomen. 'Hij ondervond daardoor niet alleen als voetballer, maar ook sociaal in alle opzichten veel problemen (gezin, bezittingen en uitkeringen kwijt) en eindigde uiteindelijk, 48 jaar jong pas, in een hospice.'
De Residentieclub wenst Petrov zijn nabestaanden en vrienden alle sterkte toe. 'Misschien krijgt hij nu wel de rust, die hij in zijn sociale leven op aarde tevergeefs zocht', melden de Hagenaars.