ADO Den Haag maakt spelers en talenten van het jaar bekend

Titouan Thomas
Titouan Thomas © Soccrates Images
DEN HAAG - Titouan Thomas is uitgeroepen tot speler van het seizoen bij ADO Den Haag. Hij kreeg na afloop van de wedstrijd tegen FC Dordrecht de prijs uitgereikt door Lex Schoenmaker. Finn van Breemen werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De prijs voor beste speler, grootste talent en topscorer van het jaar zijn genoemd naar ADO-legende Karel Jansen.
Thomas Verheydt maakte dit seizoen de meeste doelpunten voor de Haagse club. De teller van de aanvaller staat nu op dertien treffers. ADO heeft nog een wedstrijd op de rol staan. Volgende week vrijdag speelt de ploeg in Noord-Holland tegen Jong AZ.
Fransman Thomas speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor ADO Den Haag. Dat hij veertien wedstrijden miste komt vooral omdat Dirk Kuijt het niet in hem zag zitten. Sinds de komst van Dick Advocaat kon de 21-jarige middenvelder rekenen op een basisplaats. Met Thomas op zes werd er een reeks van elf ongeslagen wedstrijden neergezet.

Speelminuten onder Advocaat

Dit seizoen was ook het doorbraakjaar van Finn van Breemen. De twintigjarige verdediger uit Pijnacker kwam tot zeventien wedstrijden. Net als bij Thomas had Kuijt weinig speelminuten voor hem in petto. Onder Advocaat kreeg hij wel een basisplaats.
Bij de vrouwen-tak kreeg Nikki IJzerman de Karel Jansen-trofee voor beste speelster. Talent van het jaar werd Louise van Oosten, terwijl Liz Rijsbergen topscorer werd. Ze scoorde elf keer in de eredivisie.