Kampioenskoorts in tweede divisie: wie pakt titel door van wie te winnen?

Katwijk viert de titel in de tweede divisie van vorig seizoen met de kampioensschaal
Katwijk viert de titel in de tweede divisie van vorig seizoen met de kampioensschaal © Orange Pictures
REGIO - Rijnsburgse Boys, Katwijk en AFC zijn verwikkeld in een spannende titelstrijd. Het verschil in de tweede divisie tussen de nummer één en drie is slechts twee punten. Nog twee speelrondes staan er op het spel. Wie treft wie in de laatste wedstrijden van seizoen?

AFC

Eerste plaats - 67 punten
De Amsterdammers hebben het makkelijkste programma van de top drie en zijn daardoor de grootste kanshebber voor de titel. Zeker nu het lijkt alsof de ploeg zich op tijd heeft herpakt. Na de winterstop verspeelden de hoofdstedelingen namelijk een voorsprong van tien punten op Katwijk en elf punten op Rijnsburgse Boys. Met knappe overwinningen op Scheveningen en Quick Boys in de laatste twee wedstrijden lijkt de koploper op tijd wakker te zijn geworden.
20 mei - OFC (uit)
De eerste tegenstander van AFC in de strijd om de titel is OFC. De ploeg uit Oostzaan staat laatste in de tweede divisie en is inmiddels al gedegradeerd. Weinig perspectief voor Katwijk en Rijnsburg om zich aan vast te houden. Om toch iets positiefs te noemen. De eerdere wedstrijd dit seizoen tussen OFC en AFC eindigde in 3-3, oftewel puntverlies voor de Amsterdammers.
27 mei - Excelsior Maassluis (thuis)
De laatste speeldag speelt AFC tegen Excelsior Maassluis. De Westlanders spelen die dag wellicht nog een wedstrijd om nacompetitie te ontlopen. Voor beide ploegen staat er die dag dus iets op het spel.

Rijnsburgse Boys

Tweede plaats - 66 punten
Dat Rijnsburgse Boys uiteindelijk meedoet om de titel hadden weinig mensen afgelopen najaar verwacht. De seizoensstart was ronduit slecht met twee overwinningen in de eerste zeven wedstrijden. Daarna werd geleidelijk de weg naar boven ingezet en konden 'de Uien' profiteren van het vele puntverlies van de topteams.
20 mei - Jong FC Volendam (uit)
Net als AFC treedt Rijnsburgse Boys zaterdag aan tegen een laagvlieger. Jong FC Volendam staat een-na-laatste en kan zomaar eens aan haar laatste wedstrijden in de tweede divisie bezig zijn. Als de kampioen van de onder-21-competitie wil promoveren naar de tweede divisie, dan moeten de talenten uit Volendam hun plaats afstaan.
27 mei - VV Noordwijk (thuis)
In de laatste wedstrijd treft Rijnsburg het al uitgespeelde Noordwijk. Voor de streekgenoot staat alleen de eer en een plekje hoger of lager op de ranglijst op het programma. FC Lisse en Spakenburg hijgen de de ploeg uit de kustplaats namelijk in de nek in de strijd om de achtste plek.
Rick van der Meer (links) van Katwijk in duel met AFC'er Milan Hoek
Rick van der Meer (links) van Katwijk in duel met AFC'er Milan Hoek © Orange Pictures

VV Katwijk

Derde plaats - 65 punten
De spelers van Katwijk zullen de afgelopen weken nog wel eens met angstzweet wakker zijn geworden na de nederlaag tegen Jong Sparta. Een reeks van dertien wedstrijden zonder nederlaag kwam op het Kasteel door een 5-3 verlies bruut ten einde. Het meest zware aan de middag in Rotterdam was voor de daling op de ranglijst. De regerend kampioen ging van de eerste naar de derde stek.
20 mei - FC Lisse (uit)
In de eerste seizoenshelft verloor Katwijk op eigen veld van FC Lisse. De promovendus is sowieso een geduchte tegenstander. Alleen de top vier van de competitie verloor minder wedstrijden dan de huidige nummer negen van de tweede divisie.
27 mei - Spakenburg (thuis)
Een klassieker in het amateurvoetbal staat er voor de laatste speeldag geprogrammeerd. De bekerhelden uit het vissersdorp tegen de beste amateurclub van de laatste jaren. Voor Spakenburg zelf staat er weinig op het programma. Net als Lisse en Noordwijk kan de ploeg hoogstens achtste worden.
Mis niets van de seizoensontknoping via Radio West (89.3 FM). Wij zijn zaterdag live bij alle drie de kampioenskandidaten.