Van Grinsven volgt Reijntjes op als algemeen directeur ADO Den Haag

Joris Mathijsen en Natascha van Grinsven
Joris Mathijsen en Natascha van Grinsven © Soccrates Images/ Angelo Blankespoor
DEN HAAG - Natascha van Grinsven volgt per 1 juli Edwin Reijntjes op als algemeen directeur van ADO Den Haag. De 38-jarige Van Grinsven was tot deze maand commercieel directeur bij Telstar. De 43-jarige Joris Mathijsen wordt de nieuwe technisch directeur van de club. De oud-speler van het Nederlands elftal is de opvolger van Daryl Janmaat die in november stopte als hoofdverantwoordelijke van het voetbalbeleid. Dat melden bronnen rondom ADO Den Haag. Het duo wordt waarschijnlijk voor het weekend gepresenteerd.
Halverwege mei was er sprake van dat Marcus Keane de nieuwe algemeen directeur van ADO Den Haag zou worden. Clubeigenaar Bolt heeft de koers toen op het laatste moment gewijzigd en gezegd voor iemand anders te gaan. Dat is Van Grinsven geworden.
Voordat Van Grinsven werkzaam was bij Telstar, had ze al dienstjaren erop zitten bij de KNVB en een bureau dat gespecialiseerd is in supporterszaken.

Isak, Wellenreuter en Pavlidis

Mathijsen zijn laatste klus als technisch directeur was bij de club waar hij debuteerde als profvoetballer: Willem II. Daar werd hij vorig jaar maart, na zes jaar dienst, samen met trainer Fred Grim richting de uitgang gestuurd omdat de club in degradatienood verkeerde. Het mocht niet baten, sinds afgelopen zomer spelen de Tilburgers in de eerste divisie.
Bij Willem II werden onder zijn leiding onder andere de tegenwoordige Toulouse-middenvelder Branco van den Boomen, de huidige Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther, Newcastle United-spits Alexander Isak en AZ-spits Vangelis Pavlidis naar Tilburg gehaald. Mathijsen liet in Midden-Brabant ook zien vooral op de Duitse markt zijn weg te kennen.
Joris Mathijsen
Joris Mathijsen © Soccrates Images
Als speler was Mathijsen naast Willem II, actief voor AZ, HSV, Malaga en Feyenoord. Voor het Nederlands elftal speelde hij 84 interlands, waaronder de WK-finale van 2010.
ADO ziet wel Lorien Kramer per direct vertrekken. Ze is lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Kramer werd in juli 2022 vanuit HFC ADO Den Haag vooruit geschoven als commissaris, maar stop vanwege ‘een verschil van inzicht over de werkwijze van de RvC'. In een schriftelijke reactie laat Kramer weten: 'Ik denk dat mijn kennis, ervaring en vaardigheden in een andere rol binnen de club van een grotere meerwaarde kunnen zijn.'