Sportnieuws | VVSB overleeft eerste ronde nacompetitie

VVSB-middenvelder Ian van Otterlo in actie tegen DOVO
VVSB-middenvelder Ian van Otterlo in actie tegen DOVO © Orange Pictures
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

VVSB overleeft eerste ronde nacompetitie

De amateurvoetballers van VVSB hebben de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Ze wonnen zaterdagavond op eigen veld met 5-2 van DOVO. Het eerste duel in Veenendaal hadden de Noordwijkerhouters woensdag met 1-0 verloren. Daardoor blijft VVSB in de race om promotie naar de tweede divisie.
VVSB - DOVO: 5-2 (2-2)
  • 0-1 Visser
  • 1-1 De Rijk
  • 1-2 Van Dijk
  • 2-2 George (strafschop)
  • 3-2 Van Otterlo
  • 4-2 George (strafschop)
  • 5-2 Iliohan
Tim de Rijk is bereid zijn vakantieplannen aan te passen voor VVSB
Boosheid bij VVSB-coach Wilfred van Leeuwen: 'Poppenkast van de KNVB'

RKAVV speelt gelijk in nacompetitie

In de nacompetitie om promotie naar de derde divisie heeft RKAVV gelijkgespeeld tegen AWC uit Wijchen. In Gelderland stond na negentig minuten dezelfde stand op het bord als waarmee de wedstrijd begon: 0-0. Komende zondag is de return in Leidschendam.

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Schaatsbond KNSB heeft Lara van Ruijven postuum geëerd met de gouden speld. Die is onlangs uitgereikt aan haar vader Gerard. 'Dit is echt mooi, dit waardeer ik zeer', zei hij toen hij de speld in ontvangst nam.
De Naaldwijkse was in 2019 de eerste Nederlandse vrouw ooit die individueel een gouden medaille won op een wereldkampioenschap shorttrack. Een jaar eerder had ze met de Nederlandse ploeg op miraculeuze wijze brons gewonnen op het onderdeel aflossing bij de Olympische Spelen in Pyeongchang. In 2020 overleed ze onverwacht aan een auto-immuunreactie, tijdens een trainingskamp in Frankrijk. Ze was toen 27 jaar oud.
Deze speld wordt door het bestuur, met goedkeuring van de Raad van Toezicht, toegekend aan personen die zich in de actieve schaatssport of de skatesport op algemeen erkende bijzondere wijze hebben onderscheiden.
Vader Gerard van Ruijven met de speld
Vader Gerard van Ruijven met de speld © Orange Pictures

Tennisster Rus verliest op Roland Garros

Arantxa Rus is op Roland Garros opnieuw niet voorbij de eerste ronde gekomen. De beste tennisster van Nederland verloor met 6-2 6-3 van de Oostenrijkse Julia Grabher, de nummer 61 van de wereld.
Voor de 32-jarige Rus, die 114e staat op de wereldranglijst, was het de elfde keer op een rij dat ze in de openingsronde van een grand slam verloor. Begin 2020 wist ze, op de Australian Open, voor het laatst een wedstrijd te winnen in het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi.

Van der Sar vertrekt na teleurstellend seizoen bij Ajax

Algemeen directeur Edwin van der Sar vertrekt na een teleurstellend seizoen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni over aan de andere directieleden va de club uit Amsterdam. De raad van commissarissen heeft de oud-doelman gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.
'Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest', aldus Van der Sar in een persbericht.

VVSB en HBS strijden via nacompetitie om promotie

De nacompetitie om promotie naar de tweede en derde divisie begint komende week. VVSB uit Noordwijkerhout gaat met zeven andere ploegen de strijd aan voor één plek in de tweede divisie. De nacompetitie wordt over drie rondes gespeeld en naast de Bollenstreekclub doen ook IJsselmeervogels, TEC, GVVV, Groene Ster, Barendrecht, Hercules en DOVO mee om een ticket.
Voor het Haagse HBS is de opdracht wat makkelijker. De drievoudig landskampioen mag met zeven ploegen spelen om twee tickets voor de derde divisie. De tweede ronde is meteen de finale. HBS neemt het in de eerste ronde op tegen JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. Als de Hagenaars winnen van de hoofdstedelingen, is Be Quick 1887 of Kampong de tegenstander in de finale.
Het programma van beide ploegen ziet er als volgt uit:
Woensdag 31 mei:20.00 uur DOVO - VVSB
Donderdag 1 juni:
20.00 uur HBS - JOS Watergraafsmeer
Zaterdag 3 juni:
18.00 uur VVSB - DOVO
Zondag 4 juni:
14.00 uur JOS Watergraafsmeer - HBS

Robbert-Jan de Vos nieuwe trainer dames Klein Zwitserland

Robbert-Jan de Vos staat volgend jaar voor de groep bij de dames van Klein Zwitserland. Dat meldt de Haagse hockeyclub. Vos was als laatst werkzaam voor HGC uit Wassenaar. Daar werd hij afgelopen november weggestuurd na teleurstellende resultaten met het eerste damesteam.
Vos wil met KZ weer promoveren naar de hoofdklasse, de competitie waar de ploeg afgelopen seizoen uit degradeerde.

Doug Spradley ook volgend seizoen coach van landskampioen ZZ Leiden

Tijdens de huldiging van ZZ Leiden liet coach Doug Spradley weten ook volgend jaar de coach van de kersverse landskampioen te zijn. Op het stadhuis zei hij zondagavond daaropvolgend: 'Ik wil zijn waar mijn hart is, en dat is hier in Leiden.'
De succescoach, die voor het eerst in de Leidse geschiedenis in één seizoen zowel de nationale beker als de landstitel won, maakte wel een afspraak met het publiek. 'We gaan eerst voor de triple', waarmee hij doelde op prolongatie van de BNXT League-titel, waarvan de play-offs binnenkort van start gaan.