VVSB start nacompetitie met nederlaag bij DOVO

Leroy George in de wedstrijd tegen DOVO
Leroy George in de wedstrijd tegen DOVO © Orange Pictures
NOORDWIJKERHOUT - VVSB heeft geen goede zaken gedaan in de eerste van twee wedstrijden tegen DOVO. De eerste wedstrijd in de nacompetitie werd in Veenendaal met 1-0 verloren. Als de Noordwijkerhouters willen promoveren naar de tweede divisie, zullen ze deze achterstand zaterdagavond in eigen huis goed moeten maken.
Het duurde niet lang voordat VVSB een achterstand opliep. Een vrije trap voor DOVO, op een mooie plek rond het zestienmetergebied, werd in de vierde minuut door Timo Pluk binnengeschoten. In de tien minuten die volgden kreeg de thuisploeg de nodige kansen op een tweede treffer en raakte het zelfs de lat. Ook doelman Ruben Valk moest reddend optreden.
Tot de laatste vijf minuten van de eerste helft had VVSB geen poot om op te staan. DOVO liet minimaal drie grote kansen liggen om de voorsprong uit te breiden, maar zag dat VVSB ook wat gevaarlijker werd. Een inzet van Ian van Otterloo werd van de lijn gehaald en een kopbal van Jesse van Nieuwkerk werd gepakt door DOVO-doelman Jeroen Vrolijk.
De tweede helft was er voor de neutrale toeschouwer eentje om van te smullen. VVSB drong wat meer aan en creëerde langzaamaan kansen, terwijl ook DOVO het niet bij de 1-0 voorsprong wilde laten zitten. Doelman Valk zou uitgroeien tot de held van VVSB, met een aantal goede reddingen.
Tien minuten voor tijd kreeg VVSB te maken met een flinke tegenslag. In een poging om een counter te smoren, ging Max Ossendrijver naar de grond om het vervolgens uit te schreeuwen van de pijn. De verdediger raakte in paniek en kreeg al snel ondersteuning van de medische staf. Hij moest het veld met de brancard verlaten.
Het aandringen in de slotfase bleek niet genoeg voor VVSB, dat in de tweede helft wél kansen heeft gehad, maar telkens niet tot scoren kwam. De terugwedstrijd wordt zaterdagavond 18.00 gespeeld in Noordwijkerhout.