ADO-eigenaar ontslaat drie medewerkers, waaronder chef veiligheid

Het stadion van ADO Den Haag
Het stadion van ADO Den Haag © John van der Tol
DEN HAAG - ADO Den Haag-eigenaar Bolt heeft medewerkers Maurice Westerwoudt (Manager Operations), Rebeccca de Buck (Human Resources) en Dave Zonderop (Senior Accountmanager) per direct op non-actief gesteld. Twee van de drie functies zijn zelfs volledig opgeheven. Het ontslag volgt na een bezuinigingsronde op het kantoor van de Haagse voetbalclub.
De actie en timing van Bolt is opvallend te noemen. Zeker het wegbezuinigen van de functie Manager Operations. Die taak vervulde Westerwoudt sinds vorig zomer. Hij coördineerde de veiligheidsafdeling, iets wat onder een vergrootglas kwam te liggen na de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior.
Of het opheffen van deze functie gevolgen gaat hebben, is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de gemeente harde eisen stelt aan de veiligheid rondom wedstrijden. Samen met de driehoek wordt gekeken naar het veiligheidsplan dat de Haagse club heeft bij thuiswedstrijden. Indien dit onvoldoende is, geeft de gemeente geen vergunning af, wat zou betekenen dat een wedstrijd geen doorgang kan vinden. Ook de KNVB stelt veiligheidseisen bij het afgeven van een licentie.

Laatste weken ADO-directeur

ADO-directeur Edwin Reijntjes wilde niet reageren op het plotselinge ontslag van het drietal. Hij is bezig aan zijn laatste weken in Haagse dienst en wordt per 1 juli vervangen door Natascha van Grinsven. Op 1 juni is de directie al uitgebreid met Joris Mathijsen. Hij gaat zich bezighouden met technisch beleid.