Kickboksers Kaffa en Boapeah succesvol bij Glory: 'Emotionele overwinning'

Jan Kaffa in actie op Glory 87
Jan Kaffa in actie op Glory 87 © Glory
DEN HAAG - Jan Kaffa heeft zaterdagavond Mohamed El Hammouti verslagen na 'split decision' tijdens het kickboksgala Glory 87. Ook regiogenoot Michael Boapeah slaagde erin zijn tegenstander te domineren. 'Het maakt niet uit wie mijn volgende tegenstander is, ik ben klaar voor iedereen', zegt Boapeah.
Vanaf het begin van de wedstrijd zorgde Kaffa en zijn tegenstander El Hammouti voor een spektakel in de ring. Beide mannen vochten continu naar voren en gaven elkaar geen moment rust. Maar, het gevecht tussen de twee kemphanen kwam pas echt op gang in de tweede ronde.
De Haagse kickbokser bleef druk zetten en zocht continu naar manieren om de dekking van zijn drie jaar jongere tegenstander te omzeilen. Meerdere keren lukte dit door de Marokkaanse vechter te raken met een 'spinning backfist'. Ondanks dat het publiek de hele avond achter El Hammouti stond, slaagde hij er niet meer in om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
De jury wees Kaffa uiteindelijk, na drie rondes, aan als winnaar van het gevecht. Na afloop sprak hij kort zijn fans toe en stond hij apetrots in de ring. Ondanks zijn overwinning, bleef de vechter kritisch op zichzelf: 'Dit was niet mijn beste wedstrijd, maar het voelt geweldig dat ik heb gewonnen. Ik wil jullie allemaal bedanken en hoop jullie snel weer te zien', eindigde hij.
Ook voor 23-jarige Hagenaar Michael Boapeah was de avond een succes. Tijdens zijn tweede gevecht tegen de Duitse Sergej Braun domineerde hij drie rondes lang. Het talent uit de Schilderswijk wisselde harde trappen af met hoge knietjes. Dit resulteerde al snel in een bloedneus bij zijn elf jaar oudere tegenstander.

Emotionele overwinning

Na drie rondes wees de jury Boapeah aan als unanieme winnaar van het gevecht. De kickbokser had het emotioneel zwaar toen hij sprak tegen zijn meegereisde fans uit de Hofstad. 'Ik ga bijna huilen, het is een emotionele overwinning. Het maakt niet uit wie mijn volgende tegenstander is, ik ben klaar voor iedereen', zegt Boapeah.
Sergej Braun incasseert rake klappen van Michael Boapeah
Sergej Braun incasseert rake klappen van Michael Boapeah © Glory