Rijnsburgse Boys vervelend onderuit in generale repetitie voor derby tegen Quick Boys

Archieffoto van Rijnsburgse Boys-aanvoerder Bram Ros
Archieffoto van Rijnsburgse Boys-aanvoerder Bram Ros © Orange Pictures
RIJNSBURG - Het is alweer even geleden dat Quick Boys als favoriet aan de derby tegen Rijnsburgse Boys begon, maar dit seizoen lijkt dat, voor zover mogelijk na twee speelrondes, wel degelijk het geval. Waar de ploeg van Thomas Duivenvoorden tweemaal een prima resultaat heeft behaald in de tweede divisie, stelde Rijnsburg zaterdag teleur op bezoek bij Spakenburg. Het duel ging met 2-0 verloren.
Op papier was de wedstrijd tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys zaterdagmiddag het interessantste duel van de tweede speelronde in de tweede divisie. De teams konden de grote verwachtingen voor het affiche echter niet waarmaken. Of liever: 'De Uien' konden dat niet. Het elftal van Martijn Lagendijk had op Sportpark De Westmaat geen poot om op te staan.
Dat werd al vrij snel in de wedstrijd duidelijk. Alle dreiging kwam van Spakenburg en de Rijnsburgse bezoekers konden geen manier vinden om zich onder de druk uit te spelen. Binnen een kwartier zette Ahmed El Azzouti, overgekomen van Katwijk, Spakenburg op voorsprong uit de zesde hoekschop van de thuisploeg. Op slag van rust deed ook Nick Verhagen een duit in het zakje.

'Niet goed genoeg'

Lagendijk won vorige week met 'zijn' Rijnsburgse Boys met 3-1 van Kozakken Boys en zag daarmee de mooie kant van het trainerschap in de tweede divisie. Tegen Spakenburg zag hij de andere kant van de medaille: 'We kunnen het zo erg maken als we zelf willen en er veel woorden aan vuil maken, maar met name de eerste helft was het gewoon niet goed genoeg aan de bal.'
'We wisten hoe Spakenburg druk wilde zetten', vervolgt de trainer. 'Uit hun eigen spel zijn ze ook niet heel gevaarlijk geweest. De momenten dat de tegenstander gevaarlijk werd, waren de momenten dat we balverlies leden.' Lagendijk vertelt die momenten weleens te turven en kwam uit op meer dan twintig gevallen. 'Dan verlies je de grip en ga je achter de feiten aanlopen.'

'Dat is het meest kwalijke'

Ook Rijnsburg-aanvoerder Bram Ros zag een sterker Spakenburg: 'Deze wedstrijd wil je altijd winnen, maar we waren gewoon niet goed genoeg. In de eerste helft heb je het vooral over felheid, alle tweede ballen waren voor de tegenpartij. Je bent de hele wedstrijd op alle fronten minder geweest. In de tweede ballen en balzuiverheid, maar die felheid is het meest kwalijke.'
Door de nederlaag gaan 'De Uien' met een negatief gevoel, maar wellicht ook een revanchegevoel, naar de eerste derby tegen een club uit dezelfde gemeente. Hoe anders is dat bij Quick Boys: op het eigen Nieuw Zuid werd met liefst 5-1 gewonnen van Scheveningen. Ook werd de eerste competitiewedstrijd tegen De Treffers met 3-1 gewonnen onder leiding van Thomas Duivenvoorden.

Derby tegen Quick Boys

Ondanks de nederlaag kijkt Ros gematigd enthousiast uit naar de derby tegen Quick Boys: 'Dat is een mooie wedstrijd en we gaan er vol goede moed naartoe. Dit was even een zure appel, maar dat zullen we om moeten zetten naar iets positiefs. Volgende week zullen we ervoor zorgen dat we vanaf minuut één fel zijn.'
Zijn trainer neemt eerst nog een stap terug. 'Ik moet eerst even verwerken. Ik moet de beelden terugkijken en dan gaat vanaf maandag de focus op Quick Boys. Die staan er goed op, dus wij zullen laten zien uit wat voor vaatje wij kunnen tappen en daar heb ik alle vertrouwen in', besluit de trainer.

Is Quick Boys favoriet?

Zoals eerder vermeld waren de resultaten van Quick Boys de afgelopen twee weken overtuigend, waar Rijnsburgse Boys, ondanks de drie verzamelde punten in twee wedstrijden, nog wat te wensen overliet. In de huidige competitievorm (tweede en derde divisie) hebben de 'Blauwwitten' op Sportpark De Middelmors nog niet gewonnen van Rijnsburgse Boys. Lukt het Thomas Duivenvoorden en zijn mannen dit seizoen wel?