ADO-doelman Nikiema neemt plek van geblesseerde Wentges over in Eindhoven

Nikiema tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen
Nikiema tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen © Angelo Blankespoor
DEN HAAG - ADO-doelman Kilian Nikiema gaat zich maandagavond, als de Haagse club op bezoek gaat bij FC Eindhoven, opmaken voor zijn eerste minuten van het seizoen. De 21-jarige keeper is de vervanger van Hugo Wentges, die vrijdag een knieblessure opliep en maanden is uitgeschakeld.
Eén keer eerder verdedigde Nikiema het doel van het eerste elftal van ADO Den Haag. Dat was eind vorig seizoen in de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2). De 1.88 meter lange doelman is international van Burkina Faso. De teller met interlands voor het Afrikaanse land staat op drie. Zijn laatste wedstrijd keepte hij in juni van dit jaar, tijdens een kwalificatieduel voor de Afrika Cup.
Achter Nikiema zal Thijmen de Koning plaats gaan nemen. De 19-jarige doelman reist al een aantal weken als derde keeper mee met de A-selectie, omdat derde doelman David van der Riet ook geblesseerd is. Wie er in Eindhoven als derde doelman op de reservebank plaatsneemt, is nog niet bekend. Mogelijk schuift Sem Buvelot, eveneens keeper van Jong ADO, door.
Wentges liep tegen FC Groningen een knieblessure op en moet onder het mes. Zodoende is hij maanden uitgeschakeld. Vorig seizoen zat de 21-jarige keeper ook lange tijd in de lappenmand. In speelronde 17 liep hij toen een blessure in zijn bovenbeen op, in de laatste speelronde maakte hij toen zijn rentree.
Door de langdurige blessure van Wentges zal de Haagse club ongetwijfeld ook met een schuin oog naar de vijver met clubloze keepers kijken. Momenteel hebben Xavier Mous (28 jaar), Robbin Ruiter (36 jaar), Nick Hengelman (33 jaar) en Tim Coremans (32 jaar) geen club. Laatstgenoemde stond van 2014 tot en met 2018 al eens onder contract in Den Haag.
Een keeper die Kalezic nog kent uit zijn periode bij Jong FC Utrecht is Thijmen Nijhuis. De bijna twee meter lange sluitpost heeft meer dan honderd duels in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan en is momenteel ook clubloos. De meeste wedstrijden speelde hij voor Jong FC Utrecht, een aantal ook voor MVV Maastricht, de club waar hij twee seizoenen terug aan werd verhuurd. Het is nog geen uitgemaakte zaak of en welke keeper komt.

Klas keert terug

ADO Den Haag neemt het maandagavond op tegen FC Eindhoven. Trainer Kalezic kan in de lichtstad weer beschikken Dhoraso Klas. De middenvelder keerde laat terug van interlandverplichtingen met Suriname en was zodoende tegen FC Groningen niet beschikbaar. Aanvaller Jerry van Wolfgang is er niet bij.
De wedstrijd tussen FC Eindhoven en ADO Den Haag is maandagavond live te volgen op 89.3 FM Radio West.