KNVB-beker: Rijnsburg verliest nipt van FC Groningen, Scheveningen uitgeschakeld na strafschoppen

Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys in duel met Groningen-speler Marvin Peersman
Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys in duel met Groningen-speler Marvin Peersman © Orange Pictures
REGIO - Rijnsburgse Boys heeft woensdagavond in de KNVB-beker met een miniem verschil verloren van profclub FC Groningen. Op de Middelmors werd het 0-1 voor de profclub. Katwijk is wel een ronde verder. Op sportpark De Krom werd het 5-0 tegen TEC. Bij Scheveningen tegen Hercules stond het na 120 minuten 0-0, waarna de Utrechters de strafschoppen beter namen.
Rijnsburgse Boys - FC Groningen: (0-1)
  • 71': Peersman
Rijnsburgse Boys heeft zich kranig geweerd tegen FC Groningen, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind tegen de profclub. Twintig minuten voor tijd werd keeper Guus Zuidema gepasseerd door een schot van aanvaller Marvin Peersman. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.
In de zeventig minuten daarvoor waren ‘de Uien’ gelijkwaardig aan de eerstedivisieclub. Delano Asante was in de eerste helft zelfs dichtbij een goal. Alleen de profclub bleek een moment scherper dan de amateurs.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Zuidema, Gielisse (80'De Haas), Van der Plas, Zandbergen, Klaver, Van der Moot (80' Huijsman), Zeldenrust, Van der Meer, (46' Van Dongen) Asante, Van Rooijen (80' Kariouh), Kramer (40' Koomen)
Opstelling FC Groningen: Jurjus, Pelupessy, Hove, Bacuna, Balker, Van Gelderen (84' Beukers), Van Bergen (59' Van Veen), Postema, Valente, Peersman, Prins (71' Määttä)
VV Katwijk - TEC Tiel: (5-0)
  • 22': Janmaat
  • 28': Janmaat
  • 60': Doesburg
  • 76' Van Anholt (e.d.)
  • 83': Van der Meer
VV Katwijk heeft eenvoudig de volgende ronde van de KNVB-beker behaald. De regerend kampioen van de tweede divisie versloeg tegenstander TEC met 5-0. Voor rust stond de ploeg van Anthony Correia al met 2-0 voor door twee doelpunten van Finn Janmaat.
Na rust gooide Katwijk de wedstrijd al snel in het slot doordat Ruben Doesburg de 3-0 maakte. Daarna voetbalde de tweededivisieclub de wedstrijd rustig uit. Uiteindelijk werd het 5-0. TEC kreeg nog een rode kaart in de 81ste minuut.
Opstelling VV Katwijk: Van Leeuwen, Ravensbergen, Kok, Van der Meer, Doesburg (62' Hardijk), Brandsma (62' Pinas), Kunst, Sinteur, Blokland, Bouwense, Janmaat
Opstelling TEC Tiel: Walbeek, Raben, Van Anholt, Van Veenendaal, Roshanali (46' Antonia), Serrarens, Lechkar, El Makrini, Derby, Ortega
Rode kaart: El Makrini (TEC)
SVV Scheveningen - USV Hercules: (0-0)
Scheveningen - Hercules was een weinig verheffend duel, waarin de ploeg uit de derde divisie uiteindelijk de strafschoppen beter nam. Nadat beide ploegen zes penalty's hadden genomen stond het 3-4 voor de ploeg uit Utrecht.
De thuisploeg moest het na een uur spelen met een man minder doen nadat aanvoerder Ruben Koorndijk na een opstootje rood kreeg. In het restant was Hercules beter, maar vielen er geen doelpunten.
Opstelling SVV Scheveningen: Van der Maaten, Gómez-Niëto, Van Koesveld, Koorndijk, Strooker, De Niet, De Jong, Markvoort Beke, Gouda (68' Halpoe), Immers, Van Baalen
Opstelling USV Hercules: Vonk, Bijl, Van Hees, Lahri, Grotenbreg, Paulina (60' Fichtinger), Fonville, Pieters, Zwart, Nsingi, Carmelia
Rode kaart: Koorndijk (Scheveningen)

Scheveningen gaat penalty's nemen

Ook de verlenging leverde geen goals op voor de Schollekoppen. Scheveningen en Hercules gaan het vanaf elf meter doen.

Katwijk bekert verder

VV Katwijk wint ruim van TEC Tiel en gaat dus door in het bekertoernooi. Zaterdagavond weten de Katwijkkers wie de volgende tegenstander gaat worden. Een derby tegen Quick Boys is mogelijk.

Heerlijke vrije trap

Rick van der Meer schiet namens VV Katwijk een heerlijke vrije trap tegen de touwen! 4-0.

Katwijk schiet de bal naar de buren

FC Groningen brengt Kevin van Veen

Spits Kevin van Veen komt in het veld bij de profclub uit het noorden. Hij maakte dit seizoen tot nu toe vijf goals in twaalf duels.

Tweede wissel Rijnsburgse Boys

De geblesseerde Robin van der Meer is inderdaad achtergebleven in de kleedkamer. Hij wordt vervangen door Anthony van Dongen.

Robin van der Meer geblesseerd

Het is inmiddels op alle velden rust. Het ziet er niet goed uit voor Rijnsburgse Boys-speler Robin van der Meer. Hij strompelt naar de kant. Het is afwachten of hij in de tweede helft nog op het veld staat. Eerder wisselde Rijnsburgse Boys noodgedwongen al Sjors Kramer

Finn Janmaat on fire

Vorige week verlengde hij nog zijn contract op De Krom, vanavond is hij belangrijk met voorlopig twee doelpunten. Beide doeltreffende schoten van Janmaat kwamen trouwens van buiten het zestienmetergebied.

Hoofdtrainer Lukkien niet op de bank bij FC Groningen

Dick Lukkien zit in verband met kaakproblemen niet op de bank in Rijnsburg. Zijn assistent Marcel Groninger vervangt hem.

Vooruitblikken en terugkijken op het bekervoetbal

  • Vader-zoon-moment bij Noordwijk
  • Quick Boys-speler Nick Broekhuizen over zijn doelpunt tegen NAC Breda
  • Gaat Rijnsburgse Boys winnen van Groningen?
Vooruitblikken op het bekervoetbal van woensdag

Kan Rijnsburgse Boys stunten?