Student knikkert profclub uit bekertoernooi: 'Heb de goal al 30 keer gezien'

De held van Katwijk: Nick Broekhuizen
De held van Katwijk: Nick Broekhuizen © Omroep West
KATWIJK - Nick Broekhuizen is voor even de held van Katwijk. De voetballer van Quick Boys maakte dinsdagavond de winnende treffer in het bekerduel tegen NAC Breda. Daarmee heeft de amateurclub uit de Duin- en Bollenstreek de volgende ronde bereikt. Slapen is er niet meer van gekomen: 'Iedereen werd gek.'
Zo trots als een pauw klapt de middenvelder zijn laptop uit om het winnende doelpunt nog eens rustig te bekijken. 'Ik heb de goal al een stuk of dertig keer gezien', vertelt hij op de tribune van zijn voetbalclub Quick Boys.
Van buurtgenoten tot klasgenoten: Nick heeft er bijna een dagtaak aan om de talloze appjes met gelukwensen en felicitaties te beantwoorden. 'Ik kan wel drie dagen feest gaan vieren, maar dat heeft ook geen nut', zegt hij nuchter.
Met deze goal knikkerden de amateurs van Quick Boys profclub NAC Breda uit het bekertoernooi:
Quick Boys stunt in KNVB Beker
'Het was een harstikke mooie wedstrijd met al die supporters', gaat hij trots verder. 'Wij hebben er een leuke wedstrijd van gemaakt, iedereen werd gek.' Zonder spanning betrad hij dinsdagavond 'zijn' hoofdveld, 'want we hadden weinig te verliezen tegen NAC'.
Deze bekerwedstrijd zal de speler voor altijd herinneren. 'Natuurlijk is er na afloop volop gefeest met die gasten en ik ben pas om 3.00 uur gaan slapen.' Al kon hij moeilijk naar dromenland vertrekken. 'Ik zat nog helemaal in de adrenaline.'

School

Woensdagochtend moest Nick gewoon weer naar school. Hij studeert bedrijfskunde. In december mag Nick met zijn ploeggenoten het opnemen in de tweede ronde van de KNVB-beker. Tegen welke club is nog onduidelijk. De loting is zaterdagavond.