Trainer Willem II gefrustreerd langs zijlijn amateurveld, SJC verliest slechts nipt in KNVB-beker

SJC-middenvelder Van Trigt legt aan voor de 1-0
SJC-middenvelder Van Trigt legt aan voor de 1-0 © Johanna Oskam
NOORDWIJK - Het debuut van SJC in de KNVB-beker is geëindigd in een 1-3 nederlaag. De profs van Willem II hadden het zwaar tegen de ploeg uit de vierde divisie en konden pas in de eindfase het duel definitief naar zich toetrekken. Dit kwam mede door de wind en regen, maar vooral door het verschil in instelling. De Noordwijkse amateurs haalden alles uit de kast en verlieten na negentig minuten met opgeheven hoofd het strijdtoneel.
Martijn van Trigt staat nu in de boeken als de enige doelpuntenmaker van SJC in de KNVB-beker. Na tien minuten spelen legde SJC een knappe aanval op de mat. Van Trigt was het eindstation en haalde van rand zestien uit en schoot in de korte hoek raak.
Willem II liet zich meteen gelden en schoot binnen een paar minuten twee keer raak. De 1-2 achterstand knakte SJC niet. De Noordwijkers gingen een paar keer brutaal in de aanval en de Tilburgse keeper Connor van den Berg kon maar net een gelijkmaker voorkomen nadat Wesley Haasnoot de bal richting kruising schoot.

Scheldende trainer

Willem II-trainer Peter Maes liet meermaals zijn ongenoegen blijken door schreeuwend en met een paar welgemeende godverdommes zijn spelers aan te sporen. De scheldkanonnades van de Belg waren een compliment aan het adres van de Noordwijkers. De thuisploeg bood dapper weerstand en was een paar keer dichtbij de gelijkmaker.
Ook de tweede helft liet Maes zich een paar keer natregenen om aan de zijlijn zijn profvoetballers op hun fouten te wijzen. SJC was namelijk gevaarlijker en liet zien dat je op agressie en wilskracht een paar voetbalniveaus verschil kan overbruggen. Die mentaliteit dwong een grote kans af toen de keeper van de Brabanders werd opgejaagd en in de fout ging. Een gebrekkige balcontrole voorkwam een Noordwijks doelpunt.
Willem II-trainer Peter Maes
Willem II-trainer Peter Maes © Orange Pictures
Uiteindelijk stellen profs vaak een betere conditie en techniek tegenover de instelling van de lager spelende amateurs. Het vijf tot zes keer per week trainen is vaak aan het einde van de wedstrijd te zien wanneer de pleziervoetballers veel goals moeten slikken. Die vlieger ging in Noordwijk niet op. SJC toonde zich in de laatste tien minuten veel op de helft van de gasten en ging voor de verlenging. Dat gaf Willem II ruimte waardoor de Tilburgers de 1-3 konden maken.
Toch zal SJC-trainer Marcel IJzerdoorn met een goed gevoel richting het verdiende biertje gaan en zal zijn collega boos in de bus zitten. Een op het oog makkelijk avond werd door de Noorwijkse voetbalmoed een avond vol frustratie.
SJC - Wllem II: 1-3 (1-2)
  • 1-0 Van Trigt
  • 1-1 Svensson
  • 1-2 St Jago
  • 1-3 Hilterman
Opstelling SJC: Schelvis, Wisselink (85. Van Went), Verweij, Van Oosten (44. Postma), Duindam, Hoogervorst, Van Trigt, Seghrouchni, De Haas, Haasnoot (85. Brabander), Van Niel (65. Turk)
Opstelling Willem II: Van den Berg, Van Berkel, Heerkens, Schouten, St Jago, Lachkar, Bosch, De Waal (62. De Leeuw), Svensson (89. Verreth), Joosten (62. Vermeulen), Bokila (75. Hilterman)