Wat is de succesformule van ADO? 'Ervaren, realistische spelers die niet in paniek raken'

Jort van der Sande tijdens presentatie ADO Den Haag
Jort van der Sande tijdens presentatie ADO Den Haag © Angelo Blankespoor
DEN HAAG - ADO Den Haag-speler Jort van der Sande verloor nog nooit een wedstrijd in het shirt van de Haagse voetbalclub. De aanvallende middenvelder tekende op 29 augustus een driejarig contract en speelde tot dusver in tien competitiewedstrijden mee waarin ADO 21 punten pakte. ‘Wij hebben een ervaren ploeg met realistische spelers die niet snel in paniek raken’, verklaart Van der Sande over het succes van ADO Den Haag.
‘Of dit de ideale mix is? Dat vind ik lastig te zeggen, want ik denk dat er ook andere mixen zijn die goed werken en dat die anders zijn dan die van ons. Voor dit moment is onze mix goed, maar of die ideaal is, dat weet ik niet, want het kan altijd beter’, vervolgt Van der Sande.
Toch laat ADO Den Haag ook soms twee gezichten zien, zoals afgelopen week in de uitwedstrijd tegen PSV. In de eerste helft draaide het niet, terwijl in de tweede helft de Haagse ploeg heer en meester was. ‘Dat is ook volwassenheid. Je zag dat wij halverwege de eerste helft tegen PSV al dingen anders probeerden te doen. In de tweede helft draaien we de wedstrijd 180 graden. Dat is knap, maar ik zie liever een ploeg die een gezicht heeft en dan gelijk het goede gezicht, maar dat kan niet altijd.’
Tegen Jong PSV lag er ook een belangrijke rol voor de invallers. Zo waren Malik Sellouki en Sacha Komljenovic trefzeker en bracht Joel Ideho meer flair in het elftal met zijn acties. ‘Het ligt in mijn kwaliteit om energie te brengen, maar ook om de fans blij maken met mijn acties, kansen creëren en dreigend zijn’, zegt de vleugelflitser.
De 20-jarige Ideho is de laatste weken aardig op dreef. ‘Waarom er nu meer lukt? Ik heb geen voorbereiding gehad, moest wennen aan de spelers en het team, maar ik ben nu aan hun gewend. Dat gevoel kwam na Telstar. Vanaf daar is het alleen maar beter gegaan’, zegt Ideho die na jaren lang voetballen in Engeland ook nog een beetje aan Nederland moest wennen. ‘In de weekenden ben ik bij mijn ouders, doordeweeks verblijf ik nog in een hotel. Als het kan wil ik in Den Haag gaan wonen, het liefst in de stad.’
De wedstrijd tussen ADO Den Haag en SC Cambuur wordt zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld. Het duel is live te volgen via een stream van Omroep West en op Den Haag FM.