'Mismatch' met trainer, geblesseerde spelers en afgelaste wedstrijd: de roerige week van Rijnsburg

Rijnsburgse Boys-aanvaller Delano Asante na het missen van een kans
Rijnsburgse Boys-aanvaller Delano Asante na het missen van een kans © Orange Pictures
RIJNSBURG - Een ontslagen trainer, een belangrijke basisspeler die dit seizoen door een blessure niet meer inzetbaar zal zijn en tenslotte een afgelaste wedstrijd. Het was een roerige week bij Rijnsburgse Boys. Een terugblik.

Zaterdag 4 november

Het begint bij de wedstrijd die het balletje heeft doen rollen. Rijnsburgse Boys speelt vorige week zaterdag de derby tegen VV Katwijk en krijgt op sportpark De Krom drie doelpunten om de oren, zonder zelf ook maar iets te creëren.
'Katwijk komt gewoon te vroeg voor ons', vertelt trainer Martijn Lagendijk na afloop van de wedstrijd. De ploeg is terug te vinden op een teleurstellende veertiende plaats, terwijl 'de Uien' vorig seizoen nog tot de slotdag meedoen om het kampioenschap.

Maandag 6 november

Rijnsburgse Boys maakt bekend dat Martijn Lagendijk is ontslagen. Op de clubsite vertelt bestuurslid voetbalzaken Gerrit Paauw: 'We hadden er geen vertrouwen meer in dat Martijn de situatie kon omkeren.' De laatste overwinning van Rijnsburgs werd op 9 september gevierd, een 1-4 zege op GVVV.

Dinsdag 7 november

Rijnsburg maakt bekend dat centrale verdediger Robin van der Meer dit seizoen niet meer in actie komt. In de bekerwedstrijd tegen FC Groningen (0-1), een week eerder, moest hij naar de kant met een zware knieblessure, zo vertelt hij aan Omroep West. De oud-prof blikte ook terug op het ontslag van Lagendijk: 'Het bleek geen goede match.'
Paauw doet diezelfde dag zijn verhaal bij amateurvoetbalwebsite voetbalindebollenstreek.nl. Het wordt bekend dat assistent-trainers Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen tot de winterstop voor de groep komen te staan en dat er nog een staflid aan wordt toegevoegd. Wie dat is, is dan nog niet duidelijk. Gaat het goed, dan mogen Leliveld en Jongeneelen het seizoen afmaken.
Paauw spreekt ook van een selectie die gemakkelijk de top vijf zou moeten halen. 'Het was gewoon een mismatch', zegt hij over Lagendijk. Rijnsburg heeft daarnaast op dit moment te kampen met meerdere blessures, waaronder Jeroen Spruijt en dus Robin van der Meer.

Woensdag 8 november

Rijnsburgse Boys voegt Jan Blankespoor toe aan de staf. Vorig seizoen was hij nog de rechterhand van toenmalig trainer Henk Wisman. Toen Wisman afgelopen voetbaljaar een paar weken afwezig was na een eveneens beroerde seizoensstart, gaf Blankespoor het startsein voor de lange reeks overwinningen die 'De Uien' toen boekten. Die reeks begon met een 1-6 overwinning op HHC Hardenberg.
Martijn Lagendijk doet diezelfde dag ook zijn verhaal bij voetbalindebollenstreek.nl. Hij geeft aan te balen dat hij niet voldoende tijd heeft gekregen. 'Ik dacht dat we de weg omhoog hadden ingezet met de gelijke spelen tegen Quick Boys en AFC', zo vertelt de 42-jarige oefenmeester. De volle ziekenboeg wil hij niet als excuus gebruiken.

Vrijdag 9 november

De wedstrijd tegen Excelsior Maassluis staat op losse schroeven. Door de zware regenval ligt het veld op De Middelmors er slecht bij. Met name de hoek voor de kantine lijkt onbespeelbaar. Zaterdagochtend rond 10.00 uur zal de KNVB het veld keuren.

Zaterdag 10 november

De wedstrijd tegen Excelsior Maassluis is definitief afgelast. Het hoofdveld is door de KNVB afgekeurd. Het zou gaan om een stuk van twintig vierkante meter dat onbespeelbaar is. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is op dit moment nog onduidelijk.
Het schokeffect van twee nieuwe trainers voor de groep kan de prullenbak in. Dit, terwijl het eveneens slecht presterende Excelsior Maassluis een ideale tegenstander hiervoor is. ACV moet de eerste prooi worden voor het trainerstrio Blankespoor, Leliveld en Jongeneelen. Volgende week zaterdag speelt Rijsburg tegen de ploeg uit Assen.