Sportnieuws | Remises voor Klein-Zwitserland en HDM, HGC verliest in Laren

Klein Zwitserland-speler Marco Miltkau legt aan voor een strafcorner
Klein Zwitserland-speler Marco Miltkau legt aan voor een strafcorner © Sportsnap, Frank van der Leer
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Klein-Zwitserland en HDM spelen gelijk, nederlaag voor HGC

Geen prettige middag voor de clubs uit de regio in de Hoofdklasse Hockey Heren. HDM speelde op bezoek bij Pinoké met 1-1 gelijk dankzij een treffer van Fabian Verzuur. Klein-Zwitserland scoorde tweemaal in de remise tegen Kampong. Nicolas Santiago Keenan en Aki Käppeler schoten K-Z op een 2-0 voorsprong, die later dus werd weggegeven.
Helemaal geen punten voor HGC. In en bij Laren werd met 2-1 verloren en was een doelpunt van Lucas Veen niet voldoende voor een resultaat.
Pinoké - HDM: 1-1
Klein-Zwitserland - Kampong: 2-2
Laren - HGC: 2-1

Kuivenhoven geeft zeker lijkende overwinning uit handen

Maik Kuivenhoven is in de tweede ronde uitgeschakeld op de Player Championship Finals. De darter uit Naaldwijk speelde tot de negende leg een prima partij tegen Brendan Dolan. Bij een stand van 5-3 in legs mocht de 35-jarige Kuivenhoven voor het eerst aanleggen voor de wedstrijd.
Maar de Nederlandse darter, die vrijdag in gesprek met Omroep West nog aangaf te hebben gewerkt aan omgaan met druk, verprutste liefst zeven wedstrijdpijlen. Dolan vocht zich terug naar 5-5 en benutte zijn matchdarts wél. Bij de tweede poging was het raak voor 'The History Maker', waardoor de tweede ronde onnodig het eindstation bleek voor Kuivenhoven.

Hijs verliest nipt van Heerenveen

De ijshockeyers van Hijs Hokij slaagde er vrijdag bijna in om koploper UNIS Flyers Heerenveen te verslaan. De overwinning glipte net uit de Haagse handen. In een gelijkopgaande wedstrijd in De Uithof slaagden de Friezen er uiteindelijk in om met de 3 punten naar huis te gaan.
Hijs Hokij - Heerenveen: 2-3
Doelpunten Hijs: Van Hulter, Turpijn

ADO Vrouwen verslaan Excelsior

De vrouwentak van ADO Den Haag heeft met 3-0 gewonnen van Excelsior. De Haagse doelpunten Vlak voor rust maakte Lobke Loonen uit een penalty de 1-0. De tweede helft liep de Haagse ploeg verder uit. ADO is terug te vinden op de zevende plaats.
ADO Den Haag - Excelsior: 3-0 (1-0)
  • 1-0 Loonen
  • 2-0 IJzerman
  • 3-0 Van Raay

Kuivenhoven ronde verder op Players Championship Finals

Dirk van Duivenbode heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. In een Nederlands onderonsje verloor de 's-Gravenzander van Germaine Wattimena met 6-3. Ook Raymond van Barneveld mag na een ronde al naar huis. De Haagse darter moest zijn meerdere erkennen in Chris Dobey. De Engelsman won met 6-3.
De Naaldwijkse darter Maik Kuivenhoven heeft zich wel verrassend geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. Hij versloeg The Polish Eagle Krzysztof Ratajskii met 6-4.

Eva de Goede in selectie Nederlands hockeyteam

HGC-speelster Eva Drummond is na 16 maanden afwezigheid door bondscoach Paul van Ass opgenomen in het Nederlands hockeyteam. Ze reist begin december af naar Argentinië voor de FIH Pro League wedstrijden in Santiago del Estero. Drummond, zoals De Goede zichzelf laat noemen na haar huwelijk, speelde in juli 2022 haar laatste interland, de WK-finale tegen Argentinië. Daarna bedankte ze een paar maanden voor Oranje, waarna ze vervolgens werd gepasseerd door Van Ass.
De bondscoach selecteerde haar een kleine maand geleden voor de trainingsgroep na een maandenlange absentie. Hij zei daar bij dat het geen garantie was voor een plekje in het team de komende Olympische Spelen. De selectie voor de FIH Pro League wedstrijden zijn in ieder geval een positieve stap voorwaarts voor de middenveldster van de Wassenaarse club.
Naast Drummond reist ook HGC-teamgenoot Margot van Geffen af naar Zuid-Amerika. De Haagse Pien Dicke, die speelt voor SCHC, zit ook in de selectie.

ZZ Leiden als groepswinnaar naar volgende ronde Europe League

De basketballers van ZZ Leiden zijn onverwacht groepswinnaar geworden van hun poule in de Europe League. Concurrent Gravelines Dunkerque verloor van BC Trepca met 76-68, waardoor ZZ in de stand over de Franse ploeg heenspringt. De Leidse formatie had zich vorige week al verzekerd van de volgende ronde.
In die tweede groepsfase zijn de tegenstanders bekend. Leiden neemt het op tegen het Duitse Niners Chemnitz, Itelym Varese uit Italië en de Roemeense ploeg CSM CSU Oradea.

Koninklijke onderscheiding voorzitter Leidse biljartbond

Fred Martijn heeft zaterdagavond uit handen van burgemeester Peter van der Velden een koninklijke onderscheiding ontvangen. De voorzitter van de Leidse Biljartbond en uitbater van café De Pomerans ontving de onderscheiding ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Leidse biljartbond. Martijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Martijn werd tijdens de feestavond door burgemeester Van der Velden geprezen voor zijn toewijding als bestuurslid van biljartvereniging De Morschpoort en als voorzitter van de Leidse biljartbond, waar hij sinds 1978 een essentiële rol speelt.

Hijs wint van Duitse tegenstander

De ijshockeyers van Hijs Hokij hebben zondagavond weer een wedstrijd gewonnen. In de BeNeLeague werd Neuwied uit Duitsland geklopt. De Haagse ploeg houdt daardoor aansluiting met de middenmoot.
UltimAir Hijs Hokij - EHC Neuwied: 4-2
Doelpunten Hijs: Brothers (2), Van der Schuit (2)