ADO Den Haag incasseert diep in blessuretijd gelijkmaker van Willem II

Doelman Tim Coremans hield ADO in eerste instantie nog in leven, maar incasseert laat in het duel nog de gelijkmaker
Doelman Tim Coremans hield ADO in eerste instantie nog in leven, maar incasseert laat in het duel nog de gelijkmaker © Soccrates
DEN HAAG - ADO Den Haag zal een zuur gevoel over hebben gehouden aan het duel met Willem II. De ploeg van Darije Kaleziç stond ruim een uur op voorsprong, maar incasseerde diep in de blessuretijd toch nog de 1-1.
Op papier was ADO Den Haag – Willem II al een veelbelovend affiche. Bij winst konden de Tilburgers de tweede periodetitel pakken, terwijl het ADO er alles aan gelegen was de aansluiting naar de top te bewaren. Al snel werd duidelijk dat de wedstrijd in werkelijkheid niet teleur zou stellen. 
ADO toonde veel strijdlust en deed niet onder voor Willem II. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam echter pas na achttien minuten: een schot van Henk Veerman werd geblokt voordat deze echt gevaarlijk kon worden.  

Eerbetoon

Na 27 minuten gaven de aanwezige supporters nog een mooi eerbetoon aan Patrick van der Heiden, de ADO-supporter die vorige week op 27-jarige leeftijd overleed. Op Midden Noord werden sterretjes aangestoken. 
ADO deed op een andere manier mee aan het eerbetoon. De sterretjes waren nog niet gedoofd toen Amir Absalem de Hagenaren op een 1-0 voorsprong schoot tegen de koploper. In het kwartier dat volgde, werden beide ploegen nog dreigend, en kwam Willem II het dichtst bij een tweede treffer. Die viel echter niet. 

Dreigend Willem II

In de tweede helft nam Willem II het initiatief, zonder grote mogelijkheden te creëren. Vanaf de zeventigste minuut kwamen die mogelijkheden er echter wel. De grootste was voor Tommy St. Jago, die namens Willem II het aluminium raakte. ADO-doelman Tim Coremans hield zijn ploeg ook in leven met een aantal goede reddingen.  
In een meeslepende slotfase lukte het ADO om stand te houden tegen het steeds opportunistischer spelend Willem II. Althans, daar leek het op. In de vijfde minuut van de blessuretijd scoorde Hilterman echter de gelijkmaker namens Willem II. ADO Den Haag zal een zuur gevoel overhouden aan dit duel, maar de eindstand is terecht.

Bekijk hieronder het liveblog van de wedstrijd

ADO Den Haag - Willem II: 1-1. 30' Absalem 1-0, 95' Hilterman 1-1.
97': Laatste fluitsignaal. ADO speelt met 1-1 gelijk tegen Willem II. Wat een domper.
96': Kans ADO. Koudossou schiet op doel, maar zijn inzet wordt gekeerd. Laatste hoekschop nu.
95': Goal Willem II. Dan valt 'ie toch. Diep in de blessuretijd scoort Willem II de gelijkmaker.
94': Kans Willem II. Coremans bokst weg. Gevaar geweken.
90': Vijf minuten blessuretijd.
88': Nog twee minuten. ADO parkeert de bus en doet dat tot vooralsnog best aardig. Trekt de ploeg van Darije Kaleziç de 1-0 over de streep?
83': Er wordt volop gewisseld. Kunnen de invallers van Willem II de wedstrijd nog kantelen?
77': Kans Willem II. Deze was wat minder gevaarlijk, maar toch. Hilterman kopt voorlangs.
75': Kans Willem II. Het is bijna een wonder dat ADO nog altijd op voorsprong staat. Meerveld krult de bal rakelings langs het Haagse doel.
70': Kans Willem II. En wat voor één! Bijna is Coremans gezien, maar de lat ontpopt zich hier tot de held van ADO. De inzet was van St. Jago, die de rebound over schoot.
69': Redding Coremans. De doelman van ADO Den Haag houdt zijn elftal tot twee keer toe in leven. Met twee reddingen houdt hij Willem II van scoren af.
64': Blessurebehandeling Esajas. Silvinho Esajas is de tweede speler van ADO die het veld geblesseerd moet verlaten. Sacha Komljenovic is zijn vervanger.
60': Willem II is dreigend. De bezoekers hebben het initiatief in de tweede helft genomen. De mogelijkheden zijn voor Willem II, maar ADO heeft nog altijd de voorsprong in handen.
56': Eerste wissel ADO. Lasse Vigen grijpt naar zijn been en moet het veld verlaten. Tyrese Asante vervangt hem.
50': Willem II zet aan. Het legt ze tot vooralsnog echter windeieren. De inzet van Verreth gaat hoog over.
46': Aftrap. De tweede helft is van start gegaan.
45': Rust 1-0. Hè jammer, het is rust in Den Haag. ADO speelt een heerlijke wedstrijd en doet niet onder voor Willem II. Op het scorebord is er wel een verschil, dankzij Amir Absalem. Na een half uur spelen schoot hij ADO op een 1-0 voorsprong.
40': Kans ADO: Daar was ADO weer. Heerlijke wedstrijd tot nu toe.
39': Kans Willem II: Wat een kans voor de bezoekers. Hilterman kan de bal niet achter doelman Coremans krijgen, die een fraaie redding in huis heeft. De daaropvolgende hoekschop is ook dreigend, maar levert geen kans op.
35': Kans ADO. Nadat Hilterman namens Willem II een kans op de gelijkmaker miste, verzuimt Van Mieghem de voorsprong juist te verdubbelen. De aanvaller schiet over.
30': Goal ADO! Daar is dan de voorsprong voor ADO Den Haag! Amir Absalem werkt de bal tegen de touwen.
27': Eerbetoon aan Patrick. Mooi moment in de 27e minuut van de wedstrijd. Het publiek van ADO Den Haag steekt sterretjes op, ter nagedachtenis aan een overleden ADO-supporter. Patrick van der Heiden overleed eerder deze week tijdens een voetbaltraining bij SV Erasmus. Ook de meegereisde supporters van Willem II geven een staande ovatie.
23': Gele kaart. Die zat eraan te komen. Het is een felle openingsfase in Den Haag, maar tot dusver deelde Dennis Higler slechts één kaart uit, aan Amir Absalem. Silvinho Esajas wordt nu als tweede op de bon geslingerd.
20': Kans ADO. Henk Veerman kopt een lange bal voor de goal, maar slaagt er net niet in om Daryl van Mieghem te bereiken. Dat komt door een goede tackle van Raffael Behounek.
18': Kans ADO. Henk Veerman met de kans van binnen het strafschopgebied, maar zijn inzet wordt geblokt. Het is de eerste keer dat ADO nadrukkelijk van zich laat horen.
16': ADO levert strijd. Aan de vechtlust ligt het niet bij ADO Den Haag. Een paar kleine mogelijkheden over en weer, maar echte kansen hebben we nog altijd niet kunnen noteren.
10': Nog geen kansen. Maar dat betekent niet dat we naar een saaie wedstrijd kijken. Een vermakelijk en open begin in Den Haag, waar beide ploegen nog niet tot kansen zijn gekomen.
1': Aftrap. ADO Den Haag heeft in het Bingoal Stadion afgetrapt tegen de koploper. Pakt Willem II vanavond de tweede periodetitel, of kan ADO roet in het eten gooien?
Opstelling ADO Den Haag: Coremans (K), Granli, Waem, Van Hintum, Van Mieghem (82' Siereveld), Veerman (C), Van der Sande, Vigen (56' Asante), Koudossou, Absalem, Esajas (65. Komljenovic).
Opstelling Willem II: Smits (K), Schouten, Verreth, Doodeman (56. Razak), Hilterman, Meerveld (82' De Waal), Oosting (75' Bokila), Behounek, Bosch (75' Lachkar), St. Jago, Van Berkel (63. Sigurgeirsson).

Informatie vooraf

Willem II kan vrijdagavond de tweede periodetitel pakken bij een overwinning op ADO Den Haag. Als de Hagenaren in de buurt willen blijven van de directe promotieplaatsen, is het ze er alles aan gelegen om het Tilburgse feestje te verstoren.
ADO Den Haag is de nummer vier van de ranglijst en verzamelde in zeventien wedstrijden dertig punten. Dat zijn er twee minder dan Roda JC en FC Emmen, de nummers twee en drie. Het gat naar koploper Willem II bedraagt acht punten.