ADO voegt ervaren doelman Nick Marsman toe aan selectie

Nick Marsman in actie voor Inter Miami
Nick Marsman in actie voor Inter Miami © ANP
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft doelman Nick Marsman vastgelegd. De 33-jarige sluitpost zat sinds 1 januari zonder club omdat toen zijn contract afliep bij het Amerikaanse Inter Miami FC. Marsman tekent voor een half jaar in Den Haag.
ADO Den Haag was op zoek naar een nieuwe doelman omdat eerste keuze Hugo Wentges lang geblesseerd is en reservekeeper Kilian Nikiema door Burkina Faso is geselecteerd voor de Afrika Cup. Hij is daardoor de komende weken niet inzetbaar. Daarnaast passeerde Darije Kalezic de jonge doelman half december ten faveure van Tim Coremans.
Coremans dacht door die stijging in de hiërarchie de tweede seizoenshelft de eerste keeper van ADO te zijn. De Brabander moet nu de strijd onder de lat aangaan met Marsman.

Lionel Messi

Marsman speelde sinds 2021 in Amerika. Door Inter Miami werd hij het laatste half jaar verhuurd aan San Antonio FC. Daardoor speelde hij niet samen met Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets. Dat drietal maakte afgelopen zomer de overstap naar Florida.
Voordat de Overijsselse keeper in 2021 naar de overkant van de oceaan vertrok keepte hij in Nederland voor Feyenoord, FC Twente, Go Ahead Eagles en FC Utrecht. In totaal speelde Marsman 137 wedstrijden in de eredivisie en 39 in de eerste divisie.