ADO haalt met Alex Schalk concurrent voor Henk Veerman

Alex Schalk
Alex Schalk © ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een concurrent voor spits Henk Veerman binnengehaald. Alex Schalk moet de concurrentie aangaan met Henk Veerman. De aanvaller, die als bijnaam 'Der Bomber van Breda' heeft, komt transfervrij over van Urawa Red Diamonds uit Japan. Hij tekent een contract voor anderhalf seizoen, met een optie voor nog een jaar.
Veerman is de eerste spits van de Haagse club. Als de Volendammer geblesseerd raakt, neemt normaal gesproken Jort van der Sande zijn plek in de punt in.
Van der Sande staat in het basisteam van ADO als aanvallende middenvelder geposteerd, waardoor ADO op die plek een probleem krijgt. Om meer keuze voorin te krijgen, heeft ADO Schalk gehaald.

Ook als linksbuiten

Schalk kan ook spelen als linksbuiten. De meeste wedstrijden speelde de 31-jarige aanvaller als centrumspits. Dat deed hij achtereenvolgens voor NAC Breda, Jong PSV, Go Ahead Eagles, het Schotse Ross County, Zwitserse Servette en sinds 2022 in Japan bij Red Diamonds.
'We zijn verheugd dat we Alex mogen verwelkomen in Den Haag', zegt technisch directeur Joris Mathijsen. 'De afgelopen jaren heeft Alex zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij ADO Den Haag helpen met het verwezenlijken van onze ambities.'
© ADO Den Haag