Bestuurscrisis Rijnsburgse Boys gaat door, voorzitter en penningmeester stappen op

De voorkant van het shirt van Rijnsburgse Boys
De voorkant van het shirt van Rijnsburgse Boys © Orange Pictures
RIJNSBURG - De bestuurscrisis van Rijnsburgse Boys gaat verder. Nadat technisch directeur Gerrit Paauw eind december opstapte uit onvrede met de gang van zaken, hebben nu voorzitter Peter Zandbergen en penningmeester Remco van den Bosch hun taken neergelegd. Volgens Rijnsburgse Boys komt dat door een 'verschil van inzicht over de koers van de club'.
Volgens voorzitter Zandbergen ligt de problematiek bij het opstappen van Paauw. 'Ik heb de afgelopen weken keihard gewerkt en er alles aan gedaan om de situatie die eind december ontstond ten goede te keren, maar dat is niet gelukt', zegt hij.
Zandbergen, die sinds juni 2022 voorzitter is, heeft de afgelopen weken naar eigen zeggen gezocht naar nieuwe mensen voor het bestuur. 'Ook heb ik geprobeerd om de taken binnen het bestuur anders in te vullen, maar dat bleek niet haalbaar. Daarom heb ik besloten mijn taken neer te leggen.'

Penningmeester solidair

Penningmeester Van den Bosch toonde zich maandagavond tijdens de bestuursvergadering solidair met de voorzitter en stopt als penningmeester. Volgens Rijnsburgse Boys blijft hij de financiële zaken de komende maanden wel afhandelen tot het einde van het huidige seizoen.
Peter Cadel is inmiddels aangesteld als de nieuwe technische man. Verder bestaat het bestuur uit secretaris Jaco Heemskerk en Chiel van Egmond, Jaco Hogewoning en Karly van Duivenvoorde. Die laatste drie personen gaan over de organisatie.