Toch geen uitsupporters bij derby in de Bollenstreek

Fans van Quick Boys voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys
Fans van Quick Boys voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys © Orange Pictures
KATWIJK - Wel, niet, wel, niet. De beslissing lijkt nu definitief te zijn gevallen. Er zijn geen uitsupporters welkom bij de derby tussen VV Katwijk en Quick Boys. De wedstrijd staat voor 10 februari op het programma en burgemeester Cornelis Visser leek van plan te zijn na twee jaar weer beperkte uitsupport toe te staan. Maar 'recente gebeurtenissen' hebben ervoor gezorgd dat dit plan toch niet doorgaat.
Nadat in het voorjaar bij meerdere voetbalwedstrijden in de Bollenstreek supporters met elkaar op de vuist gaan besluit de burgemeester twee jaar lang geen uitsupporters toe te staan bij de derby's. Dieptepunt was het duel tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys, waarbij kinderen gewond raken door rondvliegend vuurwerk.
Maar eind vorig jaar ging de deur toch op een kier. Bij de eveneens beladen wedstrijd van Quick Boys tegen Spakenburg was weer wat uitpubliek welkom. En burgemeester Visser zei de daaropvolgende periode te gebruiken om te kijken of er in de tweede seizoenshelft meer bezoekende toeschouwers bij wedstrijden aanwezig konden zijn.

Bekogelen van bussen

Er was dan ook druk overleg om wijze van proef beperkt uitpubliek bij de wedstrijd tussen Katwijk en Quick Boys toe te laten. Maar in het recente bekerduel van Katwijk tegen Almere City gaat het mis. Supporters van de thuisclub bekogelen de bussen van de gasten.
Voor alle partijen reden om op de rem te gaan staan. 'De afgelopen weken hebben gemeente en de clubbesturen hier nog goed over nagedacht en hun oren te luister gelegd. Mede op basis van de recente gebeurtenissen en de signalen die ontvangen zijn, is uiteindelijk in een gezamenlijk overleg van de besturen van Quick Boys en VV Katwijk, de politie en de gemeente besloten geen uitpubliek toe te staan. De mogelijkheid dat er, ondanks alle inspanningen van alle partijen, onverlet iets misgaat, is op dit moment voor gemeente en de clubs een te groot risico om deze stap nu te maken', schrijven de clubs in een gezamenlijke verklaring.

Nieuwe seizoen

De clubs en de gemeente zeggen er nu naar te streven dat er in het nieuwe seizoen wel weer uitpubliek toe te staan bij de derby's. 'De beide clubs, de politie en de gemeente blijven op een goede, constructieve manier met elkaar in gesprek', schrijven ze hierover.