Van den Meiracker en Bjelica boeken met IJsselmeervogels ruime zege op VVSB: 'Beetje geflatteerd'

Mounir Mounji van VVSB (l) in de gewonnen wedstrijd tegen Eemdijk (0-2)
Mounir Mounji van VVSB (l) in de gewonnen wedstrijd tegen Eemdijk (0-2) © Orange Pictures
NOORDWIJKERHOUT - VVSB weet weer waar het staat in de derde divisie. De krachtmeting met IJsselmeervogels resulteerde in een ruime, misschien wat geflatteerde nederlaag voor het elftal van Wilfred van Leeuwen. Tussen de doelpuntenmakers van de koploper zat ook Danny van den Meiracker, die vorige week overkwam van Quick Boys.
2-6. Een eindstand die niets tot weinig aan de verbeelding overliet voor VVSB. De Noordwijkerhouters namen het zaterdagmiddag op tegen IJsselmeervogels, dat op Sportpark De Boekhorst toonde dat het de gedoodverfde kampioen van de derde divisie is. De twee eretreffers van VVSB werden gemaakt door twee spelers van wie in de dagen voor de wedstrijd bekend werd dat ze langer aan de club verbonden blijven.
Eén van die spelers was Mounir Mounji, één van de uitblinkers bij VVSB dit seizoen. Hij dribbelde vanaf de middenlijn langs de zij- en achterlijn richting het strafschopgebied van IJsselmeervogels, om zich vervolgens met een fraaie actie voorbij aan Gino Bosz te spelen. Via de paal scoorde hij 'op zijn Mounji's' de 1-5. De andere goal kwam op naam van Ricardo Kuyvenhoven.

Geflatteerde nederlaag

'Ik had er wat geluk bij,' lachte Mounji achteraf, 'maar het is wel een typische actie van mij. We hebben er alleen niet zoveel aan.' De middenvelder van VVSB vond de 2-6 overwinning van IJsselmeervogels wel wat geflatteerd: 'In de eerste helft waren wij wel de betere en hadden we ook een penalty moeten krijgen. Waarom we die niet kregen weet ik ook niet.'
Ondanks de ruime nederlaag kon Mounji toch terugkijken op een mooie week, waarin hij zijn contract bij VVSB met een seizoen verlengde. Daarmee sloeg hij de interesse van onder andere Quick Boys en Noordwijk van zich af. 'Ik voel hier gewoon veel vertrouwen van de club en heb het echt naar mijn zin.'

Op de radar

Mounji was wel blij met de interesse die in hem getoond werd. 'Het is altijd leuk als je op de radar staat van clubs uit de tweede divisie. Maar vertrouwen is voor mij het belangrijkste, ik wil gewoon spelen.' Waar zijn plafond ligt? 'Ik weet dat ik hoger kan spelen dan op derde divisie-niveau', klonk Mounji zelfverzekerd.
Bij tegenstander IJsselmeervogels heeft de huidige transferperiode voor wat wijzigingen gezorgd in de selectie. Vleugelverdediger André Morgan stapte zaterdag per direct over naar Rijnsburgse Boys, maar ook IJsselmeervogels zelf heeft toegeslagen op de transfermarkt. Zo overtuigde de club Danny van den Meiracker om terug te keren en Quick Boys vroegtijdig achter zich te laten.

Van den Meiracker is terug

En terug, dat is 'ie. Het maakt niet uit welk shirt de spits draagt, Van den Meiracker scoort overal doelpunten. Waar hij vorige week nog met een assist afscheid nam van Quick Boys, opende hij zijn conto bij IJsselmeervogels direct met twee doelpunten. In de dertig minuten die de spits op het veld stond, tekende hij voor de derde en zesde treffer van IJsselmeervogels.
Het is niet alleen het scoren zelf, maar ook de manier waarop de spits het doet. Zo kegelde Van den Meiracker de 0-3 vanaf ongeveer twintig meter snoeihard tegen de touwen. 'Ik raakte hem wel lekker ja. De bal was wat zacht en er zat een lekkere zwabber in, dus Valk (doelman van VVSB, red.) was lekker kansloos', vertelde een tevreden Van den Meiracker na afloop.

Weerzien met Bjelica

De overstap van Quick Boys naar IJsselmeervogels kwam ook voor Van den Meiracker zelf een beetje uit het niets. 'Ik werd een dag na het trainingskamp met Quick Boys gebeld door IJsselmeervogels en daarna ben ik er pas over na gaan denken.' Als voornaamste reden noemt de spits de reistijd vanaf zijn nieuwe woning in Dalfsen, waar hij zich bezig gaat houden met een zorgboerderij.
De terugkeer bij IJsselmeervogels betekent ook een weerzien met een 'oude' bekende. Waar Aleksandar Bjelica en Van den Meiracker in de voorbereiding van het lopende seizoen nog in het tenue van Quick Boys liepen, dragen ze nu beiden het embleem van IJsselmeervogels. Bjelica werd tijdens de voorbereiding uit de selectie gezet door Quick Boys-trainer Thomas Duivenvoorden.

'No hard feelings'

De reden daartoe werd door de club niet naar buiten gecommuniceerd, maar Bjelica geeft in ieder geval aan dat er 'no hard feelings' zijn ten opzichte van Quick Boys. 'Ik denk dat het vertrek te maken heeft met mijn ambities. Ik wil altijd het hoogste, maar misschien iets sneller dan dat de club dat kan. Ik heb er wel een mooie tijd gehad, het was wel één van mijn leukere periodes.'
Het weerzien van de twee oud-ploeggenoten betekent niet per se het weerzien van twee goede vrienden. In de periode dat Bjelica en Van den Meiracker bij Quick Boys voetbalden, botste het op de trainingen regelmatig tussen de twee. Toch spreekt de Katwijker vol lof over zijn teamgenoot. 'Als je kijkt naar hoe hij invalt en wat voor goals hij scoort, dan hoef ik denk niet veel meer te zeggen.'

'We zijn allebei winnaars'

'We zijn allebei winnaars', vervolgt Bjelica, die zelf voor het openingsdoelpunt tekende. 'Dan ontstaan er weleens botsingen, maar dat hoort erbij. Sport is emotie en als je dat niet hebt kan je beter pannenkoeken gaan bakken, ofzo.' Van den Meiracker deelt de gedachtegang van Bjelica. 'We zullen elkaar vast nog een aantal keer verrot schelden, maar als je elkaar na de wedstrijd weer een hand geeft is er niets aan de hand.'