Amateurvoetbal: Katwijk verslaat hekkensluiter in 'judowedstrijd', Quick Boys speelt gelijk

VV Katwijk-aanvaller Des Kunst besliste de wedstrijd tegen Kozakken Boys
VV Katwijk-aanvaller Des Kunst besliste de wedstrijd tegen Kozakken Boys © Orange Pictures
REGIO - VV Katwijk heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen de hekkensluiter van de tweede divisie: Kozakken Boys. In een harde wedstrijd trok 'Kattuk' met 3-2 aan het langste eind. FC Lisse, Quick Boys speelden gelijk en FC Rijnvogels won in de regioderby van VVSB. Quick verloor. Bekijk hieronder alle uitslagen.

Tweede divisie

HHC Hardenberg – FC Lisse: 1-1 (0-0)
 • 0-1 Noah ten Brinke
 • 1-1 Daan Klinkenberg
FC Lisse heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. In het verre oosten scoorde de ploeg van Sjaak Polak net als de thuisploeg één keer. FC Lisse blijft de nummer zeventien van de tweede divisie.
De Lissenaren hadden het lastig tegen HHC, dat in de KNVB-beker nog bijna wist te stunten tegen eredivisionist AZ. Noah ten Brinke opende vlak na rust de score in het voordeel van HHC door een vrije trap binnen te koppen. Ook Daan Klinkenberg scoorde met het hoofd, ditmaal uit een hoekschop.
Koninklijke HFC – Quick Boys: 1-1 (0-1)
 • 0-1 Sem van Duijn
 • 1-0 Flip Klomp
Quick Boys heeft een voorsprong weggeven tegen Koninklijke HFC. In Haarlem zochten de mannen van Thomas Duivenvoorden de aanval, al was het de thuisploeg die in de openingsfase de grootste kans kreeg. Levi de Wilde raakte de paal.
Sem van Duijn opende na een halfuur de score namens Quick Boys, maar zijn treffer bleek onvoldoende voor de winst. Quick Boys staat na 21 wedstrijden op de tweede plaats, al hebben de achtervolgers op de ranglijst een wedstrijd minder gespeeld.
SVV Scheveningen – ADO'20: 0-1 (0-1)
 • 0-1 Milan Zonneveld
SVV Scheveningen heeft een cruciale wedstrijd in de staart van de ranglijst met 0-1 verloren van ADO’20. De bezoekers, die één puntje meer hadden dan 'de Schollekoppen' mochten uiteindelijk Milan Zonneveld op hun blote knieën bedanken. Zijn treffer was de enige, en dus de winnende, van de kraker.
De ploeg van John Blok, die wel probeerde om gevaar te stichten, kwam maar moeilijk door de verdediging van ADO'20 heen. Jari de Jong werd vlak voor tijd nog van het veld gestuurd, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Scheveningen staat op de vijftiende plaats.
Excelsior Maassluis – VV Noordwijk: 1-0 (1-0)
 • 1-0 Devin Plank
VV Noordwijk heeft nagelaten om punten mee te nemen uit Maassluis. Op bezoek bij Excelsior had Noordwijk een licht overwicht, maar vergat het om dit uit te drukken in doelpunten.
Devin Plank maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Noordwijk op de twaalfde plaats blijft staan.
Rijnsburgse Boys – GVVV: 1-2 (0-2)
 • 0-1 Justin Spies
 • 0-2 Genrich Sillé
 • 1-2 Furhgill Zeldenrust
Rijnsburgse Boys had zaterdagmiddag bijna niets in te brengen tegen GVVV. Bij de club waar de term 'onrustig', als het op bestuurlijk vlak aankomt, nog zacht is uitgedrukt, eindigde het in een 1-2 nederlaag.
Furghill Zeldenrust redde nog de eer voor 'de Uien', die al na achttien minuten tegen een 0-2 achterstand aankeken. Diep in blessuretijd miste Delano Asante voor een leeg doel de kans op de gelijkmaker. Door deze nederlaag zakt Rijnsburgse Boys naar een teleurstellende veertiende plaats op de ranglijst.
VV Katwijk – Kozakken Boys: 3-2 (1-0)
 • 1-0 Des Kunst
 • 2-0 Des Kunst (strafschop)
 • 2-1 Amine Essabri
 • 3-1 Matthijs Hardijk
 • 3-2 Raily Ignacio
VV Katwijk heeft geen fout gemaakt tegen hekkensluiter Kozakken Boys. In eigen huis was Des Kunst de grote man door twee keer raak te schieten.
Katwijk was de bovenliggende partij en kwam nog voor rust verdiend op voorsprong. In de tweede helft ontspoorde de wedstrijd met veel overtredingen. Vlak voor tijd bepaalde Kozakken Boys-aanwinst Raily Ignacio de eindstand op 3-2. Ignacio kwam deze winter over van AFC.

Derde divisie

FC Rijnvogels - VVSB: 1-0 (0-0)
 • 1-0 Alljereau Mercera
Spektakel leek gegarandeerd bij de regioderby tussen FC Rijnvogels en VVSB. Twee keer eerder troffen beide teams elkaar dit seizoen. In de beker won VVSB na verlenging (3-3) en strafschoppen, terwijl Rijnvogels in de competitie met 2-3 aan het langste eind trok. Zaterdagmiddag bleef het echte spektakel uit.
VV Katwijk-huurling Alljereau Mercera werd dankzij een wonderschone treffer de gevierde man bij FC Rijnvogels, dat op de ranglijst over VVSB heen klimt. Rijnvogels staat op de zesde plaats, VVSB een plekje lager.
Samenvatting FC Rijnvogels - VVSB
Magisch moment van 'huurling' Alljereau Mercera beslist de derby FC Rijnvogels - VVSB
Verrassende naam wordt nieuwe hoofdtrainer FC Rijnvogels: Danny Hijzelendoorn (36)
Hartklachten van Dogan Corneille brengen schok teweeg bij FC Rijnvogels
Quick - Barendrecht: 0-4
 • 0-1 Serghini
 • 0-2 Drexhage
 • 0-3 Vugts
 • 0-4 Vorthoren
Een zaterdagavond op snel te vergeten voor Quick uit Den Haag. In eigen huis werd een ruime nederlaag geleden tegen Barendrecht: 0-4. Het is een terechte afspiegeling van een wedstrijd waarin Quick niets had in te brengen tegen de tegenstander.