Geplaagd Rijnsburgse Boys haalt trainer die Ajax uitschakelde in KNVB-beker

'De beul van Ajax' juicht na Hercules' historische bekerzege eind vorig jaar
'De beul van Ajax' juicht na Hercules' historische bekerzege eind vorig jaar © OrangePictures
RIJNSBURG - Trainer René van der Kooij staat vanaf komend seizoen voor de groep bij Rijnsburgse Boys. De 53-jarige oefenmeester tekent voor twee seizoenen met de optie voor een derde seizoen. In het KNVB-bekertoernooi baarde Van der Kooij dit seizoen opzien door met het Utrechtse Hercules Ajax uit te schakelen en pas na verlenging het hoofd te moeten buiten voor SC Cambuur.
Rijnsburgse Boys was al langer op zoek naar een trainer. Begin november werd de in de zomer aangestelde Martijn Lagendijk ontslagen na teleurstellende resultaten. Assistent-trainers Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen namen de honneurs vanaf dat moment waar en na een paar weken werd besloten dat het duo het seizoen zou afmaken als eindverantwoordelijken.
De zoektocht naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2024/2025 zorgde ondertussen voor een bestuurscrisis waarbij enkele bestuursleden opstapten. De nieuwe trainer is in Van der Kooij gevonden, alleen de problemen op de burelen zijn nog lang niet opgelost. Ook sportief gaat het niet al te best op de Middelmors.

'Vergelijken met betaald voetbal'

Ondanks alle perikelen bij 'de Uien' heeft de nieuwbakken trainer zin in zijn nieuwe klus. 'Rijnsburg is te vergelijken met clubs in het betaalde voetbal', zegt hij over zijn nieuwe uitdaging.
'Het is een mooie club in een streek met veel voetbalsfeer en veel publiek. In de Bollenstreek wil je gewoon zijn. Alles is er goed geregeld. Ik volg Rijnsburg al jaren en ken ze onder andere van de oefenwedstrijden tegen Hercules.'