ADO haalt 36-jarige publiekslieveling voor derde keer naar Den Haag

Timothy Derijck na zijn winnende treffer tegen Ajax in 2011
Timothy Derijck na zijn winnende treffer tegen Ajax in 2011 © Orange Pictures
DEN HAAG - Verdediger Timothy Derijck maakt het seizoen af bij ADO Den Haag. De 36-jarige Belgische verdediger was transfervrij nadat zijn contract bij Zulte Waregem vorige week donderdag in onderling overleg werd ontbonden. Derijck speelde eerder tussen 2009 en 2011 en tussen 2014 en 2016 voor ADO.
Derijck groeide in die twee periodes uit tot publiekslieveling. Zo was hij aanvoerder van het elftal dat in 2011 Europees voetbal haalde. Zelf verdiende de Belg een transfer naar PSV na het topseizoen.
In dat succesjaar won ADO ook in een thuiswedstrijd met 3-2 van Ajax. Het was de eerste overwinning op de Amsterdammers in eigen huis sinds dertig jaar. Het winnende doelpunt kwam een paar minuten voor tijd op naam van Derijck, die kenmerkend juichte door zijn enorme tong uit te steken.

Rondgang in België

De terugkeer van Derijck bij ADO in 2014 verliep in het begin wat minder solide. De Belg was niet fit en speelde slechts 22 wedstrijden in de competitie. Ook scoorde hij drie eigen doelpunten. Een jaar later herpakte hij zich en liet zien een meerwaarde achterin te zijn.
In de zomer van 2016 vertrok Derijck naar België. In zijn geboorteland speelde hij een aantal seizoenen op het hoogste niveau met Zulte Waregem, Kortrijk en Gent. Vorig seizoen degradeerde hij met Zulte en het afgelopen half jaar kwam hij uit op het tweede Belgische voetbalniveau.

Wens van Kalezic

In totaal speelde Derijck tot nu toe 143 wedstrijden voor ADO waarin hij twaalf keer scoorde. Met de komst van de dertiger is de laatste spelerswens van trainer Darije Kalezic ingegaan.
De oefenmeester wilde een ervaren verdediger aan zijn selectie toevoegen om zo op promotiejacht te gaan.