Lees terug: Zo won ADO Den Haag overtuigend van FC Den Bosch

ADO Den Haag-speler Matteo Waem (l)
ADO Den Haag-speler Matteo Waem (l) © Soccrates Images
DEN HAAG - 'Van de bekeruitschakeling liggen we niet wakker hoor', zei ADO Den Haag-middenvelder Jort van der Sande dinsdag nadat zijn ploeg in de kwartfinale van de KNVB-beker met 0-3 werd uitgeschakeld door N.E.C.. 'De competitie is veel belangrijker.' In die belangrijke competitie is FC Den Bosch vanmiddag de tegenstander. Lukt het ADO, dat op de tweede positie staat, om haar favorietenrol tegen nummer achttien FC Den Bosch waar te maken?

ADO Den Haag - FC Den Bosch: 3-0 (1-0)

  • 17. 1-0 Jari Vlak
  • 65. 2-0 Henk Veerman
  • 90. 3-0 Henri Koudossou
Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Ché (84. Derijck), Asante, Waem, Van Hintum (75. Koudossou); Sürmeli, Vlak, Van der Sande; Van Mieghem (75. Van Wolfgang), Veerman, Ideho (68. Schalk)
Opstelling FC Den Bosch: Hegyi; Mbete, Oulad M'Hand (60. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders, Maas (60. Kalinauskas), Henning, Laros (60. Kotzebue), Seweryn Kostorz
Gele kaart: Ideho, Sürmeli (ADO Den Haag) Mulders, Kotzebue (FC Den Bosch)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Lees terug:
90+1. Henri Koudossou rondt een counter succesvol af en bepaalt de eindstand op 3-0.
90. De extra tijd bedraagt drie minuten.
84. Timothy Derijck komt als vervanger van Justin Ché binnen de lijnen.
72. Jaron Vicario raakt de lat namens FC Den Bosch.
67. Bijna komt ADO op een 3-0 voorsprong. Matteo Waem kopt de bal op de paal, waarna Joel Ideho op de doelman stuit.
65. 2-0: Henk Veerman verdubbelt de score voor ADO Den Haag. Bij een goede hoekschop komt 'de Haagse paling' vrij bij de eerste paal en kopt hij raak.
59. Opnieuw probeert Justin Ché het van afstand. De bal vliegt meters over het doel.
54. ADO combineert bij een vrije trap goed. Het schot van Justin Ché in de verre hoek gaat maar net naast.
48. Joel Ideho krijgt het publiek met een knappe actie op de banken, maar zijn lage schot levert niks op.
46. ADO Den Haag is begonnen aan de tweede helft.
45. 1-0: ADO gaat met een verdiende voorsprong de rust in.
33. Justin Ché vuurt van grote afstand een kanonskogel af in de kruising. Op wonderlijke wijze tikt de doelman het bijna zekere doelpunt uit de kruising.
32. Joel Ideho mikt goed in de hoek, maar doet dat net te zacht.
29. Opnieuw een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Daryl van Mieghem komt naar binnen en geeft de bal aan Henk Veerman. De spits legt de bal klaar voor de inlopende Jort van der Sande, die op de vuisten van de doelman stuit.
23. Justin Ché geeft een harde voorzet. Jort van der Sande verdubbelt bijna de score.
19. Joel Ideho slingert de bal na een goede actie voor het doel. De bal gaat net over Henk Veerman heen.
17. 1-0: Jari Vlak maakt zijn eerste doelpunt in het shirt van ADO Den Haag. De middenvelder krijgt de bal bij een vrije trap in zijn voeten gespeeld en haalt vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit.
15. Daryl van Mieghem geeft de bal voor na een uitstekende aanval. Joel Ideho kan de bal net niet in het doel koppen. De hoekschop die ADO vervolgens krijgt, levert niks op.
12. Justin Ché haalt van grote afstand uit. Zijn kanonskogel gaat net over het doel.
8. Henk Veerman houdt de bal bij een counter even vast en legt hem terug op Jort van der Sande. Met de buitenkant van zijn voet stuurt hij Daryl van Mieghem alleen op de doelman af, maar de aanname is net niet goed.
6. Daryl van Mieghem heeft een goede voorzet, waar Jort van der Sande net net bij kan. Van der Sande kwam probeert met een snoekduik nog bij de bal te komen.
5. ADO Den Haag is gevaarlijk rond het strafschopgebied van de bezoekers. Henk Veerman kan net niet uithalen.
1. FC Den Bosch heeft afgetrapt.
0. ADO Den Haag heeft donderdag publiekslieveling Timothy Derijck teruggehaald naar Den Haag. De 36-jarige Belgische verdediger was transfervrij, nadat zijn contract bij Zulte Waregem vorige week in onderling overleg werd ontbonden. Derijck begint zondagmiddag op de bank.
0. Eerder dit seizoen was ADO met 1-2 te sterk voor FC Den Bosch. Malik Sellouki opende de score, waarna Ilias Boumassaouidi de gelijkmaker maakte. Vlak voor tijd besliste Daryl van Mieghem de wedstrijd alsnog in Haags voordeel.
0. ADO Den Haag speelde afgelopen dinsdag in de kwartfinale van de KNVB-beker uit tegen N.E.C.. In Nijmegen werd met 0-3 verloren, waardoor ADO uit het bekertoernooi ligt.