Sportiff Grasshoppers wint bekerfinale van Landslake Lions

Sportiff Grasshoppers won zaterdagavond de beker ten koste van Landslake Lions
Sportiff Grasshoppers won zaterdagavond de beker ten koste van Landslake Lions © Orange Pictures
KATWIJK - De basketbalsters van Sportiff Grasshoppers hebben zaterdagavond de nationale beker gewonnen, ten koste van Landslake Lions. Het is de tweede prijs van het seizoen voor de Katwijkers, nadat in september ook al beslag werd gelegd op de Supercup.
Sportiff Grasshoppers heeft zaterdagavond de beker gewonnen. In de finale was de ploeg van Axel Gouw met 70-64 te sterk voor Landslake Lions, één van de weinige teams die de Katwijkers enigszins bij kan benen in de competitie.
Grasshoppers is in de Women's Basketball League de koploper, Landslake Lions, uit Landsmeer, volgt op twee punten. Het is ook de enige ploeg die dit seizoen wist te winnen van Grasshoppers.

Geen makkelijke wedstrijd

Gemakkelijk was het zaterdagavond niet voor Grasshoppers, in tegenstelling tot veel van de competitiewedstrijden dit seizoen. Na de eerste periode stond er zelfs een 14-21 achterstand op het scorebord, maar bij rust was deze al omgedraaid: 38-34.
Het heeft in het derde deel van de wedstrijd nog even gelijk gestaan, maar de Katwijkers deden goede zaken en liepen weg tot 56-46. In het laatste kwart werd de zege veiliggesteld. De 70-64 zege op Landslake Lions betekent een nieuwe bekerwinst en de tweede prijs van het seizoen.