‘Ken jѐ lekkâh Haags lullûh?’

Bijna vier jaar geleden overleed Marnix Rueb, de geestelijk vader en tekenaar van misschien wel de beroemdste ‘inwoner’ van Den Haag: stripfiguur Haagse Harry. In oktober zendt TV West de documentaire ‘Kap Nah’ uit. Een indrukwekkende documentaire in de zendtijd van Westdoc, over het leven van Marnix Rueb en daaraan verbonden dat van Haagse Harry. Voor deze documentaire is Omroep West op zoek naar dé perfecte stem van Haagse Harry, zodat in de documentaire Harry zelf ook te horen is. Natuurlijk betekent dit dat je echt Haags moet kunnen 'lullûh' Harry dat ook doet.

 

Zoektocht stem in Broodje Bral

Sjaak Bral zoekt vanaf 19 september in het 89.3 Radio West programma Broodje Bral dé stem van Harry. Van 24 september t/m 4 oktober zijn iedere dag de beste inzendingen te horen tussen 12.00 en 14.00 uur. Op 5 oktober wordt in het programma de winnaar bekend gemaakt. Deze winnaar heeft natuurlijk eeuwige roem, maar krijgt ook een VIP-behandeling op de première van de documentaire en een cadeau van makers Bart Grimbergen en Roel Wijngaards-de Meij. Daarvoor moet hij dan wel écht de stem van Harry inspreken voor de documentaire.

 

Hoe doe je mee?

Hieronder vind je een stukje uit een strip van Haagse Harry. Om mee te doen vragen wij je om de tekst van Harry in deze stripjes voor te lezen in je ‘beste’ platte Haags en zoals jij denkt dat Harry klikt. Neem dit op met bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Dit audio- of videobestandje (MP3/MP4) mail je dan uiterlijk 28 september naar stemvanharry@omroepwest.nl. Vergeet niet je naam en telefoonnummer te vermelden in je mail. Let op: stuur in je mail maximaal een bestand van 8 MB mee. Grotere bestanden kun je via een verzendservice zoals WeTransfer.com naar ons versturen.

  

 

 

Door mee te doen geef je toestemming om jouw naam en stem te laten horen aan onze luisteraars en onlinegebruikers en ga je als je wint akkoord met het inspreken van de documentaire.