Op TV West zijn regelmatig documentaires te zien over bijzondere inwoners, organisaties en gebeurtenissen in de regio.

Zondag 22 september om 12:00 uur
Lang Leve World Forum


In maart 2019 bestond World Forum The Hague, in 1969 geopend als het Nederlands Congresgebouw, vijftig jaar. Het gebouw kent een rijke historie met (inter)nationale grootheden als bezoekers.

Programmamaker Helga Meijer verzamelde herinneringen van verschillende passanten uit de geschiedenis en verwerkte deze samen met documentairemaker Arbel Eshet tot een indrukwekkende documentaire. De bouw en opening van het, inmiddels, iconische gebouw van architect Jacobus Johannes Oud komen voorbij, we zien beelden van de huwelijksreceptie van Wieteke van Dort in 1970, het Eurovisiesongfestival in 1976 en natuurlijk is er ook ruimte voor herinneringen aan het North Sea Jazz Festival. Een Haagse taxichauffeur vertelt een grappige anekdote over een grote jazzlegende die hij vervoerde zonder dat hij wist wie het was en Hans Dulfer blikt terug op zijn hoogtepunten tijdens het festival.

Van de jazznoten naar de housemuziek. De housescene was begin jaren ’90 aan het ontluiken en kreeg in Den Haag een groeispurt door de legendarische housefeesten Rave the City die in de Statenhal werden gehouden. DJ Darkraver (Steve Sweet) blikt in de documentaire persoonlijk terug op deze feesten en natuurlijk is zijn bekendste uitspraak ‘Den Haag Hakkuh!’ te horen! World Forum Den Haag is tot slot ook bekend vanwege de internationale congressen met sprekers als Neil Armstrong, Bill Gates, Barack Obama en Hillary Clinton. Een beveiligingsmedewerker vertelt over de kostbare momenten waarin hij vastzat in de lift met een van deze grootmachten en waar de gemiddelde persoon zes handschudden is verwijderd van de Amerikaanse president, kreeg schoonmaker Chander tijdens de Nuclear Security Summit spontaan de hand geschud van Obama in 2014.

Volgende uitzending

22 september om 12:00

Een documentaire over het rijke verleden van World Forum The Hague. Vroeger het Nederlands Congresgebouw. Zij bestaan op 14 maart 2019 precies 50 jaar.