In Westdoc zie je de mooiste documentaires over bijzondere inwoners, organisaties en gebeurtenissen in de regio. Elke zondag tussen 12.00 en 19.00 uur op TV West en daarna op omroepwest.nl/westdoc.

Zondag 24 november: De Ouwe Joekel

In de documentaire ‘De Ouwe Joekel' een portret van de oudste radio-dj van Nederland. De 82-jarige Leen Huisman presenteert elke zondag het programma ‘Ouwe Joekel’ op 89.3 Radio West waarin hij oude 78-toerenplaten uit zijn archief laat horen. Leen Huisman begon zijn carriere ooit als vrijwilliger bij het platenarchief van Omroep West. Niet veel later werd duidelijk dat Leen niet alleen heel veel oude platen heeft, maar ook prachtig kan vertellen over muziek en muzikanten uit de tijd van bijvoorbeeld Glenn Miller en the American Songbook.

Zondag 1 december: De vele gezichten van de Zevenhuizerplas

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Door het diep uitgraven ontstond een weelderig onderwaterlandschap waarin flora en fauna een gevarieerde biodiversiteit vormen. Op uitnodiging verkende regisseur en onderwatercameraman Robert Hughan in 2015 de ontstane onderwaterwereld. Direct werd Hughan gegrepen door de meesterlijke schoonheid die hij aantrof. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onderwater als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot natuurschoon.
De unieke eigenschappen van dit recreatieve stukje moeder natuur inspireerde tot het maken van een film over de plas.

Volgende uitzending

24 november om 12:00

In de documentaire 'De Ouwe Joekel' een portret van de oudste radio-dj van Nederland: Leen Huisman. Op 8 november 2019 is Leen met pensioen gegaan, daarom herhalen we deze documentaire uit 2013.