thumbnail
Dansen in de Marathon

Westdoc

Uitzending van zondag 17 april 2016 om 17:00

Meer info: http://www.omroepwest.nl

Views 4019
Delen

De Marathon was in de jaren 60 tot beging jaren 90 een welbezochte dancing. Hele generaties Hagenezen zijn er geweest. Ooit werd de discotheek bezongen in O, o, Den Haag door het Klein Orkest (Harry Jekkers). Het maakt De Marathon misschien wel de beroemdste discotheek van Nederland. De eerste locatie aan de Savornin Lohmanlaan stond bekend om de live muziek en als de rolschaats-hockeybaan annex dansgelegenheid. De tweede locatie aan de Wijndaelerweg in Den Haag introduceerde de keiharde disco.

Herinneringen
Rinus Gerritsen van de Golden Earring en Joop Roelofs van Q65 halen herinneringen op in de documentaire Dansen in De Marathon. Ook portier Ben Manuputty, barman Henseley Kenepa, oud-ADO Den Haag speler Pablo Plak en DJ Eric Benjamin komen aan het woord over ‘hun’ Marathon-tijd. Wat maakte de Marathon zo bijzonder? De muziek, de mensen of de sfeer?


Uniek beeldmateriaal
In de documentaire komen mensen aan het woord die De Marathon verankerd hebben in hun hart. Ook komt er uniek beeldmateriaal voorbij. Zo is de eerste steenlegging van de locatie aan de Wijndaelerweg, een optreden van Q65 en fotomateriaal van de band The Who te zien.