thumbnail
Een Belachelijk Doel

Westdoc

Uitzending van zaterdag 14 maart 2020 om 17:00

Views 31
Delen

“Een 'belachelijk' doel, soms heb je dat nodig om de onderliggende stappen te bereiken”.

Vorig jaar wilde Jeroen Mars de tien kilometer lopen tijdens de NN CPC Loop in Den Haag, een half jaar nadat hij werd getroffen door een hersenbloeding. Het slechte weer gooide echter roet in het eten en het hardloopevenement werd afgelast.

Het eerste half jaar van zijn revalidatie boekt Jeroen de meeste progressie in zijn herstel. Daarna stokt het. Nu traint hij drie keer per weer om zijn spieren te laten spannen en ontspannen, maar vooral zijn hersens krijgen het te verduren. Hij krijgt veel prikkels binnen en is snel moe.

Op zijn werk wordt Jeroen geconfronteerd met zijn hersens, die voor een deel niet meer werken. “Je denkt elke dag weer dat je het kan en elke dag weer loop je tegen een grens aan. Collega's hebben elke dag die strijd gezien, me zien ploeteren, die uitputting gezien”, vertelt Jeroen. “Op een gegeven moment zat ik er helemaal doorheen, zat ik te huilen. Dat hebben ze allemaal gezien, maar ze hebben me nooit zien opgeven”.

Zaterdag 15 maart vanaf 17:00 uur kan je elk uur de Westdoc “Een belachelijk doel” zien op TV West. Het verhaal van Jeroen Mars over het leven na een hersenbloeding.