Op 4, 5 en 6 augustus viert het meest kleurrijke evenement van Nederland - het Varend Corso - haar twintigjarig jubileum. Een bonte stoet van 50 schuiten, versierd met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groenten en fruit, trekt dan door het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Omroep West is er natuurlijk bij op televisie, radio en online.

Op zondag 6 augustus vanaf 13.45 uur zendt TV West een verslag uit met de hoogtepunten van het twintigste Varend Corso. We zien een overzicht van de deelnemende vaartuigen en de sfeer onder de honderdduizenden toeschouwers aan de waterkant. In het radioprogramma ‘UIT!’ op zaterdag schakelt Rogier van der Zanden geregeld live naar het evenement. Via de gratis Omroep West app en op Omroepwest.nl vind je onder meer de vaarroutes, weersvoorspelling, parkeermogelijkheden en fietsroutes.

Bloemen geven kleur aan je leven
Speciaal voor deze bijzondere editie heeft Dennie Christian het Varend Corso-lied ‘Bloemen geven kleur aan je leven’ geschreven. De boot waarop de Schlagerzanger meevaart is versierd met cyclamen. Verder zijn er onder andere rozen, gerbera’s, chrysanten, zonnebloemen, orchideeën, gladiolen en dahlia’s gebruikt. Voor de vijfde keer vaart ook het kindercorso mee met de stoet. De kinderen krijgen helemaal de vrije hand om hun vaartuigen zelf te versieren.