Gouda bij Kaarslicht

In 1955 was de allereerste editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’. Dat maakt dit evenement één van de oudste lichtfeesten van Nederland. Het is niet verwonderlijk dat er jaarlijks zo’n 20.000 mensen uit binnen- en buitenland naar Gouda komen. Helaas kan ook dit evenement geen doorgang vinden door de corona. Om toch dit lichtjesfeest met elkaar te vieren, maakt Stichting Gouda bij Kaarslicht een speciale film.

Reusachtige Noorse kerstboom
Elk jaar wordt er door de gemeente Kongsberg in Noorwegen een reusachtige kerstboom geschonken. De boom zal ook dit jaar geplaatst worden op de Markt voor het oude stadhuis, maar de lichtjes zullen niet ontstoken worden voor publiek.

Film

Dit jaar ook geen groots evenement voor Gouda bij Kaarslicht, maar een heuse film met als hoofdrol de kinderburgemeester van Gouda. Gouda bij Kaarslicht viert dit jaar de 65e editie op een bijzondere wijze; nl. met een speciale uitzending op TVWest op vrijdag 11 december. In de film heeft Kinderburgemeester Ruben Mourik, samen met burgemeester Pieter Verhoeve, een geniaal plan, zodat ook dit jaar het licht verspreidt wordt in heel de stad en we toch samen Gouda bij Kaarslicht vieren.

Uitzending

Vrijdag 11 december om 19:00 uur

Herhaling

Tweede Kerstdag vanaf 17:00 uur om het uur afgewisseld met Lichtjesavond Delft.