In Verborgen Museumschatten duikt presentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van veertien Zuid-Hollandse musea. En bekijkt natuurlijk ook deze leuke musea zelf.

Lynn gaat op zoek naar verborgen museumschatten. Museumstukken die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. Zo vindt zij een kostbaar religieus gewaad uit de 15de eeuw, hult zij zich in sjieke Katwijkse klederdracht, betreedt zij een ondergrondse ijskelder in Huygens’ Hofwijck en krijgt ze de ring van Van Speijk in handen. En natuurlijk horen bij dit alles prachtige verhalen! Want waarom blijft zo'n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel? Lynn komt er gegarandeerd achter!

Nieuw gezicht: Lynn Heythekker

In ‘Verborgen Museumschatten’ maken we kennis met de nieuwe goedlachse Westpresentatrice Lynn Heythekker. De in Drenthe geboren 29-jarige Lynn, studeert in 2011 af als beeldend kunstenaar in Groningen. In 2016 verhuist zij naar Den Haag om als docent aan de slag te gaan in een museum over vluchtelingen. In 2017 start zij als redacteur bij Omroep West. Nu is Lynn het gezicht van het TV West-programma ‘Verborgen Museumschatten’, waarin haar sociale en kunstzinnige kwaliteiten samenkomen.

Verborgen Thuisschatten

Direct na ‘Verborgen Museumschatten’ is 'Verborgen Thuisschatten’ te zien. In dit programma gaan we op bezoek bij mensen thuis die denken dat zij een kunstschat in huis hebben. Via een deskundige taxateur van het Venduehuis komen zij de achtergrond en de waarde van hun dierbare object te weten.