thumbnail
Aflevering 1

Prinsjesjournaal

Uitzending van donderdag 12 september 2019 om 19:50

Views 211
Delen

Want het is niet alleen ‘het koffertje’ waar het om draait op Prinsjesdag. Nicolette Krul gaat elke aflevering van het Prinsjesjournaal in gesprek met mensen uit de politiek, maar ook met liefhebbers van Oranje, of iemand die zij gewoon op straat ontmoet. Wat doen we met Prinsjesdag? Wist je dat Zuid-Holland dit jaar een gastprovincie is? Wat komt er allemaal bij kijken om Prinsjesdag te organiseren? In vijf afleveringen laat Nicolette je zien hoe bevlogen wij allemaal zijn als het gaat om Prinsjesdag en dat we het feest van de democratie de hele week vieren tijdens het Prinsjesfestival.

Afl 1:

Albert van Ruitenburg werkt bij het ministerie Binnenlandse zaken en weet veel van onze democratie. Nicolette loopt met hem een rondje door Den Haag langs belangrijke plekken. Zo bezoeken zij de Grote Kerk in Den Haag die vanaf volgend jaar als Binnenhof fungeert omdat het Binnenhof verbouwd wordt.

Verder een interview met Gert-Jan Verhoog, hij is voorzitter van het Prinsjesfestival. Hij legt uit wat het Prinsjesfestival is, hoe het zit met Zuid-Holland als gastprovincie en hij vertelt meer over het thema van het Prinsjesfestival: Gezocht: volksvertegenwoordiger (v/m)