In het Prinsjesjournaal kom je alles te weten over onze democratie en word je op de hoogte gehouden van wat er te beleven valt in Den Haag op weg naar de derde dinsdag in september: Prinsjesdag.

Want het is niet alleen ‘het koffertje’ waar het om draait op Prinsjesdag. Nicolette Krul gaat elke aflevering van het Prinsjesjournaal in gesprek met mensen uit de politiek, maar ook met liefhebbers van Oranje, of iemand die zij gewoon op straat ontmoet. Wat doen we met Prinsjesdag? Wist je dat Zuid-Holland dit jaar een gastprovincie is? Wat komt er allemaal bij kijken om Prinsjesdag te organiseren? In vijf afleveringen laat Nicolette je zien hoe bevlogen wij allemaal zijn als het gaat om Prinsjesdag en dat we het feest van de democratie de hele week vieren tijdens het Prinsjesfestival.

Het Prinsjesfestival
Het Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens het Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke, als feestelijke activiteiten. Wat er allemaal te doen is in Den Haag tijdens het festival kun je zien in het Prinjesjournaal.

Bekijk hier aflevering 5: