thumbnail
Vogelopvang 'De Wulp'

Dennis in de Opvang

Uitzending van woensdag 5 februari 2020 om 17:00

Delen

AFLEVERING 4: VOGELOPVANG DE WULP

In deze aflevering bezoekt Dennis vogelopvang De Wulp. Een begrip in regio Den Haag. Jaarlijks vangen zij zo'n 10.000 wilde vogels op. Variërend van stadsduiven en meeuwen, tot aan buizerds en zwanen. Sharon Lexmond vertelt Dennis alle ins en outs over de opvang. Dennis vraagt zich af wat de meest voorkomende verwondingen zijn van de vogels. En helpt De Wulp echt álle vogels? Zelfs die vervelende meeuwen aan de kust?
Dennis krijgt de taak om een fuut over te plaatsen van het ene naar het andere bad. Dit blijkt geen gemakkelijke opgave, want een fuut kan behoorlijk pikken. Dennis maakt vervolgens de baden schoon. Een gewonde buizerd in de opvang heeft een gebroken pootje. Dennis geeft samen met Sharon zondevoeding, zodat de buizerd goed kan aansterken. Ook is er een prachtige witte kerkuil in de opvang. Na een geslaagde 'testvlucht' door de gangen van De Wulp is het tijd om de kerkuil vrij te laten. Maar zal dat goed gaan in de nabijheid van de kraaien?

Ook in deze aflevering: Vrijwilliger Olaf, die al 20 jaar vrijwilligerswerk doet bij Het Knagertje. En: hoe zorg je ervoor dat je tuin egel-vriendelijk is? Vrijwilligster Ank van Egelopvang Den Haag legt het uit!