Op maandag 21 september, de Internationale dag van de vrede, geven MasterPeace, het Haags HipHop centrum en het Residentie Orkest samen met Diggy Dex een concert voor de vrede in het Paard van Troje in Den Haag. Speak Up is een muzikale voorstelling waar Haagse jonge muzikale talenten hun stem laten horen. Diggy Dex (o.a. bekent van het populaire programma de Beste Zangers) is ambassadeur van MasterPeace.

Omroep West maakt een live registratie van het Speak Up concert vanuit het Paard in Den Haag, de stad van vrede en recht.

Uitzendingen

Maandag 21 september om 22:00 uur en zondag 27 september om 10:00 uur en 11:00 uur.

Bridge to Liberation.

In het kader van de week van de vrede zenden we ook een speciale editie van Bridge to Liberation uit van Omroep Gelderland. Een jaarlijks concert waarin de slag om Arnhem wordt herdacht.

Edsilia Rombley, Emma Heesters, Lisa Loïs en Vinchenzo treden op 18 september op tijdens Bridge to Liberation. Vanwege corona wordt het spektakel, waarmee de Slag om Arnhem wordt herdacht, dit jaar niet aan de voet van de John Frostbrug gehouden. Maar er is wel een speciale editie die live wordt uitgezonden bij Omroep Gelderland.

Het thema van dit jaar is 75 jaar VRIJ. De verhalen die Bridge to Liberation vertelt zijn echt en spelen zich af ten tijde van de Slag om Arnhem en de daaropvolgende evacuatie in 1944 en 1945. De artiesten vertalen de emoties van het verhaal met hun muziek.

Op zaterdag 26 september wordt dit concert vanaf 17:00 uur uitgezonden in Westdoc op Tv West