Een nieuwe serie op TV West: Eerste Hulp bij Eenzaamheid

Meer dan de helft van de Hagenaars voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid is een probleem in heel Den Haag: van Transvaal tot Benoordenhout, van Moerwijk tot Scheveningen. En dit is sinds de coronacrisis alleen maar toegenomen Als je om je heen kijkt, zou iedereen wel eenzaam kunnen zijn. Dat betekent niet dat eenzaamheid overal hetzelfde is. De oorzaken, maar ook de beleving van eenzaamheid zijn voor iedereen verschillend. Eenzaamheid is zeker niets om je voor te schamen.

De oplossing begint door er met elkaar over te praten. Het is helemaal niet gek als je je eenzaam voelt en als je erover praat, kan je omgeving er iets mee doen. En een klein gebaar kan al helpen.

Samen met de gemeente Den Haag wil Omroep West eenzaamheid uit het taboe trekken, durf erover te praten. Daarmee help je jezelf en anderen!

Omroep West geeft eenzaamheid een gezicht door verhalen van Hagenaars, ondernemers, vrijwilligers en professionals te laten zien via een serie portretten op TV West en deze website.

Iedere woensdag vanaf 17:20 uur en op zaterdag vanaf 17:50 uur.

Zoek je een oplossing voor je eigen eenzaamheid, wil je graag helpen, of ben je professional? Kijk op www.ehbe.nl voor meer informatie. Of stuur een e-mail naar ehbe@denhaag.nl.

Volgende uitzending

20 januari om 17:20

Meer dan de helft van de Hagenaars voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid is een probleem in heel Den Haag: van Transvaal tot Benoordenhout, van Moerwijk tot Scheveningen.