Doordat de concertzalen hun deuren hebben moeten sluiten tijdens de coronacrisis, heeft het Residentie Orkest Den Haag een aantal prachtige concerten opgenomen in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Elke laatste zondag van de maand zendt TV West om 10:00 uur een concert uit.

UITZENDINGEN

Zondag 25 april 10:00 uur - Vlatkovic schittert in de Nieuwe Kerk

De bekende hoornist en dirigent Radovan Vlatkovic heeft tijdens deze lockdown een concert met het Residentie Orkest opgenomen. Bijzonder daarin zijn de delen uit hoornkwartetten van Franz Strauss, een begenadigd en virtuoos hoornist uit de negentiende eeuw én de vader van Richard. Van die laatste zal Vlatkovic de geliefde Serenade en de Suite voor blazers leiden.Zondag 28 maart 10:00 uur - Richard Egarr speelt Mozart

Het Residentie Orkest staat wederom in de fantastische Nieuwe Kerk, een van onze vaste speellocaties middenin het centrum van Den Haag. Niemand minder dan onze geliefde vaste gastdirigent Richard Egarr heeft de muzikale leiding. Van huis uit is hij echter een internationaal coryfee op oude toetsinstrumenten. De Nieuwe Kerk is dan ook de ideale setting om hem als pianist op een van zijn eigen historische vleugels te horen spelen samen met aanvoerders uit het orkest. Zij brengen Mozarts unieke Kwintet voor piano en blazers, een werk dat Mozart zelf als een van zijn beste beschouwde. De speelsheid, de humor en de muzikaliteit van de twintigste-eeuwse Franse componist Jean Françaix is de ideale brug naar Dvoráks bekende en zonnige Blazersserenade.

Richard Egarr, dirigent en piano
Mozart Kwintet in Es voor piano en blazers, KV 452
Françaix Kwartet voor fluit, hobo, klarinet en fagot
Dvorák Serenade in d, op. 44

Opgenomen in de Nieuwe Kerk in Den Haag op 11 december 2020.