Doordat de concertzalen hun deuren hebben moeten sluiten tijdens de coronacrisis, heeft het Residentie Orkest Den Haag een aantal prachtige concerten opgenomen in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Elke laatste zondag van de maand zendt TV West om 10:00 uur een concert uit.

UITZENDINGEN

Zondag 30 mei 10:00 uur - Hermus meets Elschenbroich
Antony Hermus, een van onze favoriete dirigenten, dirigeert Bartóks broeiende ballet ‘De wonderbaarlijke mandarijn’: over een jonge vrouw die haar verleidingskunsten inzet om mannen te lokken en te laten beroven. De première veroorzaakte een enorme rel en Bartók haastte zich om er een orkestversie van te maken maar wel een waarin hij het orkest nog steeds stevig laat rocken. Datzelfde doet ook de internationale topcellist Leonard Elschenbroich, een regelmatige gast bij het Residentie Orkest, in het ondraaglijk spannende Eerste celloconcert van Sjostakovitsj.

Antony Hermus, dirigent
Leonard Elschenbroich, cello
Pedro Latas One Minute Symphony: Zullen we ooit nog Mahler spelen?
Mozart/Busoni Ouverture ‘Don Giovanni’
Sjostakovitsj Celloconcert nr. 1
Bartók/Freisitzer Suite ‘De wonderbaarlijke mandarijn’

Zondag 27 juni 10:00 uur - Celebrating Music! Residentie Orkest speelt Beethoven 5 en Mozart
Een spetterend programma met als hoogtepunt de Vijfde van Beethoven. Vooral de indrukwekkende eerste maten, met dat ogenschijnlijk simpele thema van vier noten, maken deze symfonie tot een van de populairste en bekendste composities. ‘Het noodlot klopt aan de deur’ sprak Beethoven ooit, maar aan het eind horen we toch echt de overwinning!
‘Celebrating Music’ was een testconcert in het kader van de Fieldlab Evenementen en was het laatste concert dat in het Zuiderstrandtheater werd gegeven. In de zomer verhuizen het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater naar het nieuwe Amare, in het hart van de stad.

Richard Egarr, dirigent
Katrien Baerts, sopraan
Elias Gustafsson, tuba
Monteverdi Toccata uit ‘L’Orfeo’
Mozart Ach, Ich fühl’s uit ‘Die Zauberflöte’
Mozart Exsultate, jubilate
Tsjaikovski Andante cantabile
Beethoven Symfonie nr. 5


Volgende uitzending

27 juni om 10:00

Elke laatste zondag van de maand een prachtig concert van het Residentie Orkest Den Haag.