thumbnail
Aflevering 3

Bollenjongens

Uitzending van woensdag 19 mei 2021 om 17:00

Delen

Aflevering 3

In aflevering 3 antwoord op de vraag die na de eerste twee afleveringen van ‘Bollenjongens’ veel gesteld wordt: waarom geen bollenmeiden? De jongens leggen het uit.

De Keukenhof is een plek voor honderd verschillende kwekers die met een eigen showtuin aan hun klanten kunnen laten zien welke bollen ze in hun assortiment hebben. Maar het park moet natuurlijk wel één mooi geheel zijn. En daar zorgt ontwerper Frans voor. Hij vertelt Johan hoe hij dat doet.

Ook gaat Frans regelmatig op bezoek bij kwekers om te overleggen over het ontwerp van hun showtuin. Bollenjongen Mark heeft ook een showtuin in het park en Frans gaat bij Mark langs om zijn perk voor komend seizoen samen te stellen.

Tim zit in de hyacinten en vertelt hoe het is om in een familiebedrijf te werken. Hij plant vandaag hyacinten op het land en dat blijkt een bizarre klus te zijn. Johan ontdekt de kantoorhumor van de hyacintenplanters.

En kun je leren om bollenjongen te worden? Je kunt ervoor naar school, maar daar red je het niet mee volgens de bollenjongens.