In het weekend van 11 t/m 13 juni vinden de nationale Special Olympics plaats. Dit jaar is Den Haag de host van deze speciale coronoproof editie.

Special Olympics speciale editie

Op 12 en 13 juni sporten door heel Nederland duizenden sporters met een verstandelijke beperking. Voor het eerst in de geschiedenis worden tijdens de Special Olympics Nationale Spelen trainingen aangeboden en kunnen mensen ook digitaal deelnemen aan allerlei bewegingsactiviteiten.

Wedstrijden van Special Olympics Nationale Spelen Den Haag gaan niet door.
Op 28 mei 2021 werd tijdens de persconferentie duidelijk dat op 11, 12 en 13 juni de toernooien zoals gepland in Den Haag niet door kunnen gaan vanwege de dan nog geldende corona maatregelen. 4 jaar lang werkte de organisatie in Den Haag aan een sportevenement voor mensen met een verstandelijk beperking. Er stonden oorspronkelijk meer dan 18 takken van sport op het programma. Twee weken voordat het sportfeest los zou barsten en wetende dat op 30 juni sportwedstrijden weer worden toegelaten, moeten zij toch besluiten het evenement in die vorm te annuleren.

Digitale opening

Op vrijdag 19:30 uur is de digitale opening live vanuit de sportcampus in het Zuidepark te volgen op Tv West. Presentatie is in handen van Pim Markering en Lize Weerdenburg, ambassadeur van de Special Olympics, .

Het belooft een spectaculaire opening te worden met optredens van Xander de Buisonjé en Music Unlimited. Daarnaast ontvangen Pim en Lize bijzondere gasten zoals Anja Overhoff (voorzitter SONS2021), minister van Ark (minister voor medische zorg en sport), Hilbert Bredemeijer (wethouder sport in Den Haag), Ruud Verbunt (voorzitter SON), de vier ambassadeurs en mascottes. We besteden aandacht aan het hijsen van de vlag, het uitspreken van de eed en tot slot natuurlijk het officieel ontsteken van de vlam.

Special en sluitingsceremonie

Op zondag 13 juni wordt vanaf 17:00 uur een terugblik op de hoogtepunten van de spelen uitgezonden en zal de vlam worden overgedragen aan Twente, die de volgende keer de Speical Olympics Nationale Spelen mogen organiseren.