Bezoek of luister thuis de Radio West Concerten

Studenten van het Koninklijk Conservatorium spelen elke maand op donderdagavond een concert, van piano tot harp en van gitaar tot blazers.
Deze prachtige concerten kun je bijwonen in de Conservatoriumzaal van Amare in Den Haag. De toegang is gratis! Er hoeft ook niet gereserveerd te worden. Het concert begint altijd om 19:00 uur en duurt tot 19:50 uur (met uitzondering van het concert van 23 november, dat om 18:30 start). Je kunt dus vlak voor 19:00 uur gewoon binnenlopen. Elk concert is de zondag daarna in Klassiek op West op Radio West te beluisteren.

De volgende concerten staan voor dit seizoen nog geprogrammeerd:

  1. Donderdag 12 oktober 19:00 uur: Gitaar Tijdens dit concert presenteert de gitaarklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. Studenten uit de Bachelor en Master spelen een selectie uit hun favoriete werken.
  2. Donderdag 23 november 18:30 uur: Harp In dit concert presenteren studenten uit de harpklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. In verschillende bezettingen laten zij speciaal voor deze gelegenheid geselecteerde werken horen.
  3. Donderdag 7 december 19:00 uur: Saxofoon In dit concert presenteert de saxofoonklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. De saxofonisten spelen ook kamermuziek in verschillende bezettingen en laten daarbij horen welke verborgen schatten het saxofoon repertoire te bieden heeft.
  4. Donderdag 11 maart 19:00 uur: Piano Tijdens dit concert presenteert de pianoklas van het Koninklijk Conservatorium zich aan het publiek. Studenten uit de Bachelor en Master spelen een selectie uit hun favoriete werken.

In de maanden januari en februari 2024 zijn er geen Radio West Concerten.


Klassiek op West
Luister je liever thuis; dat kan ook! In Klassiek op West laat presentator Aad de Been je de zondag na de uitvoering het concert horen, op zondagmorgen van 7.00-9.00 uur (herhaling op zondagavond van 19.00-21.00 uur). Het tweede uur van het programma staat dan in het teken van het concert. Klassiek op West is elke zondag te beluisteren op Radio West met bekende en onbekende klassieke muziek. Van de symfonieën en sonates van Mozart en Beethoven tot de opera's van Verdi en Rossini. En er wordt ook wereldmuziek gedraaid.

Meer klassieke muziek bij Omroep West: Residentie Orkest concerten

Elke eerste zondag van de maand zendt TV West om 10.00 uur en om 11.00 uur een prachtig concert uit van het Residentie Orkest. Na uitzending is het concert nog tijdelijk terug te kijken. Op deze pagina lees je ook welke stukken er worden uitgevoerd.