Residentie Orkest concerten

Elke eerste zondag van de maand is op TV West om 10.00 uur en om 11.00 uur een prachtig concert uit van het Residentie Orkest. Na uitzending is het concert nog tijdelijk terug te kijken via deze pagina.

Zondag 3 december:
Residentie orkest concert: Brahms 1

Ga mee de diepte in en geniet van de adembenemende Eerste symfonie van Brahms, gedirigeerd door Lawrence Renes. Deze symfonie was een bijzonder moment in de muziekgeschiedenis, want na Beethovens Negende symfonie leek het onmogelijk om deze cyclus van meesterwerken op te volgen. Na bijna twintig jaar werk aan zijn Eerste symfonie heeft Brahms het bewijs kunnen leveren dat dit uitstekend gelukt is. 


Dit concert is op 20 februari 2022 opgenomen in de Concertzaal van Amare. 


Meer klassieke muziek bij Omroep West

Elke zondag kun je op Radio West luisteren naar Klassiek op West waarin presentator Aad de Been je een opgewekt programma laat horen met bekende en onbekende klassieke muziek. Van de symfonieën en sonates van Mozart en Beethoven tot de opera's van Verdi en Rossini. En er wordt ook wereldmuziek gedraaid. Luister elke zondagmorgen (herhaling in de avond) of luister het programma terug wanneer jij wilt.

Ook zijn de Radio West Concerten te horen in dit programma. Deze concerten worden eenmaal per maand uitgevoerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium, welke je ook live kunt bijwonen.