Elke zaterdag zijn op TV West en online documentaires of registraties van evenementen te zien die gaan over onze regio in het programma Westdoc.

De uitzending is elke zaterdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur.

In de maand november zijn onderstaande documentaires of registraties te zien:

Zaterdag 2 december:

Bestemming Pijnacker-Nootdorp

Ruim 60% van gemeente Pijnacker-Nootdorp bestaat uit natuur. Dat maakt het 1 van de groenste gemeentes van Zuid-Holland. In het programma Bestemming Pijnacker-Nootdorp kijkt presentator Bas Muijs wat al deze natuur doet met de mensen die daar wonen. Hij bezoekt onder andere zorgboerderijen, ontmoet de plaatselijke schaapherder en kijkt met de boswachter mee naar de verdere uitbreiding van deze groene parel binnen de randstad.

Zaterdag 2 december:

Samenvatting Sintvoorieder1

In de week nadat Sinterklaas voet aan wal zet, wordt er een grote actie georganiseerd door Radio West en Den Haag FM, in samenwerking met nog tien andere lokale omroepen. Alle omroepen werken samen om 50.000 cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1. Deze stichting zorgt er via maatschappelijke organisaties voor dat ook kinderen die normaal door Sinterklaas worden overgeslagen alsnog een Sinterklaascadeau ontvangen. In deze Westdoc zie je hoe de actie is verlopen en of het doel van 50.000 cadeaus is bereikt.


Zaterdag 9 december:

Dansen in de Maraton

De Marathon was in de jaren '60 tot begin jaren '90 een goed bezochte dancing. Hele generaties Hagenezen zijn er geweest.

In deze documentaire komen mensen aan het woord die De Marathon verankerd hebben in hun hart. Ook komt er uniek beeldmateriaal voorbij. Zo is de eerste steenlegging van de locatie aan de Wijndaelerweg, een optreden van Q65 en fotomateriaal van de band The Who te zien. Aan het woord komen onder meer Rinus Gerritsen van de Golden Earring, Joop Roelofs van Q65, oud-portier Ben Manuputty, oud-barman Henseley Kenepa, oud-ADO Den Haag speler Pablo Plak en DJ Eric Benjamin.

Zaterdag 16 december:

Altijd meer Mogelijk

In deze documentaire krijg je een uniek kijkje achter de schermen van De Jostiband, het beroemde Nederlandse muziekgezelschap bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking.

De film, onderdeel van het project "Jostiband voor iedereen", onthult niet alleen de voorbereidingen voor hun hartverwarmende concerten, maar ook de betekenis van muziek in het leven van deze bijzondere muzikanten. In de documentaire worden orkestleden Peter, Britt en Levi gevolgd.

Zaterdag 23 december

Zuid-West Mijn Wijk (deel 1)

Den Haag Zuid-West. Een gebied zo groot als de stad Gouda. Na de oorlog in sneltreinvaart gebouwd om de woningnood het hoofd te bieden. Het was er mooi wonen: nieuw, groen en ruim opgezet.

Maar de wijk is in verval geraakt. De portiekflats die na de oorlog zijn gebouwd voldoen niet meer, en nergens is het sociaal en fysiek verval zo duidelijk aanwezig als in dit stadsdeel.

Den Haag bouwt de komende jaren aan een nieuwe toekomst voorZuidWest. De herstructurering is in volle gang. Wat staat de bewoners van ZuidWest te wachten?