Elke zaterdag zijn op TV West en online documentaires of registraties van evenementen te zien die gaan over onze regio in het programma Westdoc.

De uitzending is elke zaterdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur.

In de maand september zijn onderstaande documentaires of registraties te zien:

Zaterdag 2 september:

Rijnlandroute aflevering 14

Om de Leidse regio beter bereikbaar te maken wordt tussen de snelwegen A4 en A44 een nieuwe provinciale weg aangelegd: de N434. Deze weg bestaat uit een verdiepte ligging van zo’n anderhalve kilometer en een tunnel van bijna tweeënhalve kilometer. Als je over de snelweg rijdt zie je deze nieuwe weg al liggen. En ook alle belijning, matrixborden en op- en afritten zijn al klaar. De weg lijkt dus af en tóch gaat ie nog niet open. Sterker nog: het kan nog wel even duren. Hoe zit dat en wanneer gaat de weg dan wel open? Johan zoekt het uit in een nieuwe aflevering van ‘De Rijnlandroute’ en weet niet wat hij meemaakt als tijdens de opnames de tunnel ineens vol rook komt te staan.

Zaterdag 9 september:

Mijn wijk is rijk; Moerwijk door de ogen van haar bewoners

Moerwijk komt regelmatig in het nieuws en de problemen in deze wijk lijken soms het beeld naar de buitenwereld te bepalen.

Bewoners Ahlam, Wendy en Betül uit Moerwijk nemen je in deze film mee hun wijk in. Ze onderzoeken hoe de inwoners in Moerwijk het leven in de wijk ervaren. Hierdoor ontdekken we uit eerste hand welke rijkdommen deze óók kent. Want wat is rijkdom eigenlijk? Zit dat in geld, op je rekening of juist misschien ook in hele andere dingen.

Ahlam, Wendy en Betül laten de dingen zien waar ze kracht uit putten in hun wijk, maar de minder goede kanten hoefden niet geschuwd te worden. Dat is tenslotte wel de realiteit.

Het resultaat is een combinatie van eerlijke portretten, sfeerbeelden van herkenningspunten in Moerwijk. Met interviews en gebeurtenissen in de wijk geeft dit document ons een inkijk in Moerwijk.

Zaterdag 16 september

Hoe gaat het? (pilot)

Alle bezoekers van het ziekenhuis hebben een verhaal. Onderweg naar een operatie, met een bloemetje op weg om een naaste te bezoeken of juist met een nieuw gezinslid richting huis. Voor het nieuwe tv-programma Hoe gaat het? is Haagse presentator Fred Zuiderwijk te gast in het HagaZiekenhuis Den Haag. In de hal of bij de Espressobar spreekt hij spontaan mensen aan, waar de vraag ‘Hoe gaat het?’ al snel leidt tot verrassende, ontroerende en ook grappige gesprekken.

Zaterdag 23 september

De Stijkelgroep

WD: de Stijkelgroep, Pioniers van het verzet

De Stijkelgroep is een bijzondere groep van 47 mannen en vrouwen die zich aan het begin van de Tweede Wereldoorlog met verzet bezighielden.

Het is een van de eerste georganiseerde verzetsgroepen in Nederland. In het voorjaar van 1941 komt er een einde aan het werk van de groep door verraad.

Deze film vertelt de geschiedenis van de Stijkelgroep en het ontstaan van het eregraf in De Haag voor deze verzetsstrijders. Het verhaal word door nabestaanden verteld.

Zaterdag 30 september

Ondertussen aan de Hofvijver afl. 1

Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang is het afgesloten van de buitenwereld. Gedurende de jaren van de renovatie volgt Splinter Chabot de ontwikkelingen op de voet.

Afl 1.

Onverwachte archeologische vondsten en wijzigingen van ontwerpplannen zorgen voor vertraging en weerstand. Splinter bespreekt dit met betrokken professionals, omwonenden en ondernemers. Ook haalt hij herinneringen op met BBB-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas en speculeert hij over een mogelijke toekomst in het Torentje. Een serie gemaakt door de Avro-Tros.