(foto: ANP)  

Vijftig jaar World Forum The Hague/Nederlands Congresgebouw

In maart 1969 werd het Nederlands Congresgebouw geopend in Den Haag. In maart 2019 is dat precies 50 jaar geleden. Reden om uitgebreid stil te staan bij de rijke historie van het gebouw en de gebeurtenissen. Denk aan de kus van Jos Brink aan Koningin Juliana, de huldiging van het Nederlands elftal in 1974, het Eurovisiesongfestival, de nucleaire top met Obama en natuurlijk niet te vergeten het North Sea Jazz festival met legendarische optredens van onder meer James Brown, BB King en Nina Simone. 

Documentaire: verhalen gezocht!

 De redactie van Omroep West en World Forum zijn op zoek naar verhalen. Heb jij een bijzondere herinnering of mooi aandenken aan het Nederlands Congresgebouw? Of misschien wel zelf geschoten video’s of foto’s? Laat het ons weten en mail naar: congresgebouw@omroepwest.nl

 De verhalen en het beeldmateriaal worden gebruikt voor een tweedelige documentaire die we in februari 2019 uitzenden op TV West. Maar ze worden ook gepubliceerd op de jubileumwebsite van World Forum.

 We zoeken nog specifiek naar mensen die bij de huldiging van het Nederlands Elftal in 1974 waren, waarbij de spelers werden toegejuicht aan de achterzijde van het Nederlands Congresgebouw.

Jubileumweekend

Op 16 maart 2019 viert het World Forum haar 50e verjaardag tijdens het Festival TIJD. Een groots feest voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw.

Op deze dag zijn er activiteiten voor het hele gezin. Daarnaast is er een muziekshow (€5,50 +€0,50 service kosten) met onder meer Paul van Vliet, Tim Akkerman, jazz en De Règâhs. Vijftig jaar geleden opende Paul van Vliet het gebouw en zong ‘Toute La Haye est là. Op deze speciale dag zal hij wederom zingen op het podium van de grootste theaterzaal van Nederland, een grootse gebeurtenis! Ook zal er weer jazz door het gebouw klinken, iets waar velen op hebben gewacht.

 Kijk voor het programma en het bestellen van kaarten op de speciale pagina van World Forum The Hague.

 Johan Cruijff bij de huldiging van het Nederlands Elftal in 1974 (foto: World Forum The Hague)