Achtergrond bij het weerbericht

Woensdag 24 april, 07:00 uur

Perioden met zon, vanavond enkele buien.

Afgelopen nacht is er vanuit het zuiden een zwakke storing met enkele wolkenvelden gepasseerd. De lucht achter deze storing is vochtiger en ook nog wat warmer. Zo kan het vandaag op veel plaatsen 23 of 24° worden. Er zijn daarbij perioden met zon. De zuidoosten- tot zuidenwind wordt matig, langs de kust vrij krachtig. Later vanmiddag zal de bewolking toenemen en tegen- of in de avond zullen er enkele buien vallen. Er is daarbij een kleine kans op onweer en windstoten.

Als het front in de loop van de avond naar het noorden wegtrekt, krijgen we weer opklaringen. De zuid- tot zuidoostenwind zal overwegen matig zijn en de minima komen rond 10° te liggen. Ons weer komt de komende tijd onder invloed van een depressie bij Ierland. Het bijbehorende frontensysteem zal ons morgen in de middag bereiken. Eerst zijn er nog perioden met zon, in de loop van de ochtend zal de bewolking opnieuw toenemen, in de middag gevolgd door enkele buien. Ook dan is er een kleine kans op hagel, onweer en windstoten. De zuid- tot zuidoostenwind wordt opnieuw matig tot vrij krachtig en met maxima van omstreeks 17° zal het morgen koeler zijn dan de afgelopen dagen.

Vrijdag overdag wordt het tijdelijk beter dankzij een zwakke rug van hoge druk die zal passeren. We krijgen geregeld zon en het blijft overdag op de meeste plaatsen droog. Bij een matige zuid- tot zuidwestenwind wordt het 16 of 17°. Het weekend verloopt wisselvalliger. Een kleine depressie zal via Engeland en ons land naar het oosten trekken. Dat betekent een vrij grote kans op regen. De temperaturen liggen daarbij onder normaal. Zaterdag, op Koningsdag wordt het een graad of 15, zondag ongeveer 13. Ook begin volgende week wordt het enigszins wisselvallig, maar de temperatuur zal wel weer wat hoger worden.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina! 

Weerman Huub Mizee, Omroep West