Achtergrond bij het weerbericht

Maandag 18 november, 07:00 uur

Van tijd tot tijd regen, vannacht en morgen ook opklaringen.

Een zwakke rug van hoge druk zorgde gisteren (zondag) voor een mooie dag met vrij veel zon en een middagtemperatuur van zo’n 8 graden. Inmiddels trekt er een frontale storing over Duitsland naar de Duitse Bocht. Deze storing zorgt voor veel bewolking en perioden met regen en motregen. De noordwesten- tot noordenwind neemt in de loop van de dag toe, langs de kust later tot krachtig en verder wordt het zo’n 8 graden.

De frontale depressie trekt vervolgens via Denemarken naar zuid-Scandinavië zodat wij vannacht te maken krijgen met een noordwestelijke stroming die onstabiele lucht aanvoert. Daarmee krijgen we een wisselende bewolking met enkele buien. De noordwestenwind neemt in de loop van de nacht langzaam af en de minima komen rond 4 te liggen. Morgen komt er een zwakke rug van hoge druk tot ontwikkeling boven Frankrijk en later ook onze omgeving. We hebben morgen een wisselende bewolking en aanvankelijk zullen er nog enkele buien voorkomen, later op de dag wordt het droger. Bij een tot matig of zwak afnemende noordwesten- tot westenwind wordt het opnieuw ongeveer 8 graden.

Woensdag kan er eerst mist of laaghangende bewolking voorkomen. Voor de rest van de week krijgen we grotendeels droog weer met geregeld zon. De maxima liggen daarbij rond 8 graden. Aan het einde van de week en in het weekend weten zwakke oceaanfronten tot ons door te dringen met meer bewolking. Veel neerslag wordt er echter nog niet verwacht. Vooral de nachttemperaturen komen  hoger te liggen.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina! 

Weerman Huub Mizee, Omroep West