Omroep West is hét mediabedrijf voor het noordelijke deel van de provincie Zuid-Holland. De kanalen Omroepwest.nl, de Omroep West app, Radio West, TV West en WestText zijn dé nieuws- en informatiebronnen voor onze regio. De content van Omroep West bereikt wekelijks meer dan een miljoen inwoners van de 27 gemeenten in het uitzendgebied, waaronder Den Haag, Westland, Leiden, Zoetermeer en Gouda. Het accent in de uitzendingen en online content ligt op nieuws en informatie, maar ook sport, cultuur en amusement vormen een belangrijk onderdeel van de programmering.

Bij Omroep West praat ons publiek mee en we hebben daar gehoor voor. Wij kijken naar oplossingen bij de verhalen die we maken. En: we doen aan verantwoording, we geven ons publiek een kijkje in de keuken.

Omroep West is een financieel gezond en bloeiend omroepbedrijf met circa 90 medewerkers.

Omroep West werkt zeer nauw samen met diverse lokale omroepen in het uitzendgebied, zoals Den Haag FM en Den Haag TV, Unity.nu, Studio Alphen, WOS Media, Bollenstreek Omroep en meer.

Omroep West is op zoek naar een enthousiaste

Bureauredacteur (24 uur per week)

In deze functie werk je op de redactie van Omroep West en werk je samen met collega’s aan verhalen die beroeren voor alle kanalen (online, tv en radio).

Wat ga jij doen:

Wij zoeken een bureauredacteur die mooie verhalen voorbereidt, de planning van verhalen voor zijn of haar rekening neemt. Jij weet als geen ander wat er in onze regio speelt en waar er mooie verhalen te maken zijn. Je produceert hierbij verhalen voor alle kanalen van de omroep. Dat kan een emotioneel verhaal zijn, een positief verhaal of hard nieuws. Daarnaast schrijf je ook af en toe artikelen voor onze website en app.

Kortom: jij verzorgt de planning en voorraad van onze verhalen en ondersteunt daarbij de redactiechef. Je zit vol ideeën die je ook zelf uitvoert, dit alles vanuit een enorme betrokkenheid voor en kennis van onze regio.

Onze ideale kandidaat:

heeft minimaal hbo-opleiding journalistiek;

heeft werkervaring in vergelijkbare functie;

heeft een creatieve, scherpe en kritische denkwijze;

beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;

je bent initiatiefrijk en je werkt zelfstandig;

je bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media;

je houdt ervan te experimenteren en verrassend uit de hoek te komen;

evalueren houd je scherp en je staat open voor evaluaties en wil elke dag nog beter worden.

Wij bieden:

Een leuke werkomgeving met enthousiaste mensen waar je mee samenwerkt en een uitdagende functie waar jij je kwaliteiten in kwijt kunt. Een uitdagende functie, salaris op basis van ervaring conform de cao voor het omroeppersoneel, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een contract voor de duur van onbepaalde tijd.

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV vóór 25 januari a.s. naar vacatures@omroepwest.nl.