In rivier gevonden overleden baby is geboren na voldragen zwangerschap

Onderzoek op de vindplaats in Lekkerkerk
Onderzoek op de vindplaats in Lekkerkerk © Media TV
LEKKERKERK - De overleden baby die afgelopen vrijdag werd gevonden in het water van de rivier de Lek bij Lekkerkerk, is geboren na een voldragen zwangerschap. Dat meldt de politie. Het is nog onduidelijk wie het meisje is, wat er met haar is gebeurd en hoe ze is overleden. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van het achterlaten van het kindje.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het kindje wordt vrijdagmiddag 3 maart rond 13.00 uur gevonden langs de Schuwacht, de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Het drijft op dat moment in een donkergrijze plastic zak in het water. Het blijkt om een meisje te gaan. De politie maakt zich zorgen over de moeder, omdat onduidelijk is of zij de juiste medische zorg heeft gekregen.
Het rechercheteam dat onderzoek doet weet ook nog niet waar de baby in de Lek is achtergelaten. Dat hoeft niet in Lekkerkerk te zijn, maar kan ook elders langs de rivier zijn gebeurd. Iedereen die daar in de periode voor 3 maart iets van heeft gezien of gehoord, wordt gevraagd zich te melden.
Overleden baby gevonden in de Lek - Team West
Ook camerabeelden waar iets op staat dat met de zaak te maken kan hebben, zijn welkom. Daarnaast hoort de politie het graag als iemand iets denkt te weten over het meisje: wie is het, hoe is ze overleden en wie zijn haar ouders?

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem